Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πεινάσουν - Ξεσπούν οι αγρότες πριν το συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Ηράκλειο

Με ενημέρωση σε κάθε χωριό αλλά και με προσυγκέντρωση στο Τυμπάκι το βράδυ της Τετάρτης οργανώνονται οι αγρότες της Μεσαράς ενόψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης στην πόλη του Ηρακλείου. Οι αγρότες του κάμπου θα συγκεντρωθούν... στις 9 το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, που βρίσκονται στην πλατεία της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούν για την κινητοποίηση της επόμενης μέρας, να δηλώσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα τους, να προμηθευτούν με σημαίες αλλά και να ενημερωθούν για το δρομολόγιο και τα σημεία συνάντησης για το επόμενο πρωί.
Όπως δήλωσε στο Prismanews.gr ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Ντισπυράκης, πάμε από χωριό σε χωριό, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο για να ενημερώσουμε τους αγρότες μας για την κινητοποίηση. Μπαίνουμε στα καφενεία που υπάρχει φτώχεια και δυστυχία και μιλάμε με κόσμο απογοητευμένο που δεν έχει πια μεροκάματο ... Ο κάθε ένας αγρότης θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να ενώσει τη φωνή του μαζί μας. Δε θα το κάνει για μας, θα το κάνει για την οικογένεια του. Οι ευθύνες πια είναι ατομικές. Πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην περιμένει από τους άλλους.

Αυτοκινητοπομπή και λεωφορεία

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ντισπυράκης από τη Μεσαρά το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει ένα κομβόι αυτοκινήτων έξω από τα γραφεία του Τυμπακίου και κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς Ηράκλειο θα μπαίνουν στην αυτοκινητοπομπή αγροτικά αυτοκίνητα και από τα άλλα χωριά. Επιπλέον όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο μπορούν να πάνε στο συλλαλητήριο με λεωφορεία που θα ναυλωθούν από την Ομοσπονδία. Έτσι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τα ονόματα τους για μεταφορά με τα λεωφορεία το βράδυ της Τετάρτης στο Σύλλογο του Τυμπακίου ή στο τηλέφωνο 2892051031.

Αναφορικά με το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες αναμένεται να συγκεντρωθούν αρχικά στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Ηράκλειο και από εκεί θα κατευθυνθούν στην παραλιακή της πόλης και στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα σκληρά μέτρα και τις δύσκολες ώρες που περνούν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα στο νησί.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Ντισπυράκης η κινητοποίηση αυτή θα είναι η αρχή και έπεται συνέχεια. Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος. Οι αγρότες είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους. Έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους νομούς και αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες από όλη την Κρήτη.

Ο κ. Ντισπυράκης επεσήμανε ακόμα ότι ήδη έχουν πέσει πολλές προτάσεις στο τραπέζι προκειμένου οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν χωρίς να αποκλείεται τίποτα μέχρι αυτή την ώρα. Τα μέτρα που πάνε τώρα να περάσουν είναι η ταφόπλακα μας. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και όπου φτάσουμε. Κανείς πατέρας δε θα αφήσει τα παιδιά του νηστικά για να πληρώσει την εφορία. Γιατί να πληρώσουμε εφορία; Για να κάνουν κάποιοι βίλες; Δε μας αφήνουν χρήματα για να ζήσουμε. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου... θέλουμε να δώσουμε δυναμικά το παρόν!κατέληξε ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ.
prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...