Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τουρισμός-Πολιτισμός-Αγροτικός τομέας, το τρίπτυχο Τοπικής Ανάπτυξης

Την σύζευξη  του Τουρισμού, με τον Πολιτισμό  και τον Αγροτικό τομέα θα συζητήσουν στο Λεωνίδιο, την Κυριακή, 18 Μαρ 2012, στις 19.00, με πρωτοβουλία φορέων Οικονομικής & Τουριστικής Ανάπτυξης στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.
Τον τελευταίο  καιρό όλο και πληθαίνουν τα μηνύματα ότι μόνο συλλογικές δομές μπορούν  να επιτύχουν κάποια αξιόλογα αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον χώρο της Τοπικής  Ανάπτυξης, και η κα Νία Καζαντζόγλου (Υπεύθυνη Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ν. Κυνουρίας) δημιουργεί μια πλατφόρμα συνάντησης-συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών, με προσκεκλημένο εισηγητή μεταφοράς εμπειριών από άλλες περιοχές τον δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη, συνεργάτη του ΑΓΡΟΡΑΜΑ και συντονιστή αντίστοιχου πάνελ συζήτησης στο IMIC15-16/2/2012 «Τουρισμός & Γαστρονομία».
Στην συνάντηση  προσκλήθηκε και ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος, της μόνης  θεσμικής αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης που μέσα στο 2011 πραγματοποίησε 182 δημόσιες εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες εστιάσθηκαν στην ανάγκη συνέργιας Τουρισμού-Πολιτισμού & Αγροτικού Τομέα.
Με ενθουσιασμό  καταγράφεται η πρωτοβουλία του  Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  να υποστηρίξει Τοπικά Σύμφωνα για την προώθηση του «Ελληνικού Πρωϊνού». Παλαιότερα ήδη στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER είχε γίνει προσπάθεια σύστασης Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας στην ύπαιθρο, μεταξύ των οποίων και μια από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Πριν ενάμιση χρόνο καταγράφηκε η δημιουργία του Γεωγραφικού Δικτύου ΒΕΡΓΙΝΑ στην Ημαθία, ενώ πριν ένα χρόνο δημιουργήθηκε το Τοπικό Σύμφωνο Ροδόπης. Ακόμα έχει συσταθεί και το Γαστρονομικό Ινστιτούτο Πιερίας με παρεμφερείς σκοπούς, ενώ το Τοπικό Σύμφωνο Κρήτης είναι μια ακόμα ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Ήδη από το 2004 στο πρώτο IMIC ο καθ Δ. Κούτουλας είχε παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία για την από κοινού προώθηση της εικόνας μιας περιοχής αλλά και του συντονισμού των δραστηριοτήτων της για να το πετύχει. Και αμέσως μετά την συνάντηση στο Λεωνίδιο, ήδη ετοιμάζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ένα Συνέδριο για το Marketing & Branding ενός τόπου (30/3/2012, Βόλος).
Η συνάντηση-συζήτηση της Κυριακής, 18 Μαρ 2012, στις 19.00, στο Λεωνίδιο, θα δώσει την ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και ενός κατ’ αρχήν προσανατολισμού, για την συνάρθρωση όλων των παραγωγικών, αλλά και εθελοντικών και κοινωνικών δυνάμεων, για την μεγιστοποίηση της Τοπικής Ανάπτυξης με αυτάρκεια και βιωσιμότητα, λαμβάνοντας υπόψη εμπειρίες από άλλες περιοχές της Ελλάδος.
 
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...