Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η αθλιότητες του Γιάννη Πρετεντέρη για την ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Ως μια ζημιογόνο βιομηχανία,παρουσίαζε σε προχθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα ¨"ΤΑ ΝΕΑ",την γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ" Α.Ε. ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης!
 
Φυσικά,όλοι οι σωστοί δημοσιογράφοι θα έκαναν πρώτα μια έρευνα,πριν γράψουν ένα τέτοιο άρθρο.Θα φρόντιζαν να πληροφορηθούν οτι η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ειναι απο τις πιο κερδοφόρες γαλακτοβιομηχανίες στη χώρα και έχει τις μεγαλύτερες εξαγωγές σε φέτα από όλες τις υπόλοιπες.
 
Kατάφερε να είναι μία κερδοφόρα εταιρεία, τηρώντας πάντα, πιστά, τις προδιαγραφές της παραγωγής της φέτας ΠΟΠ, και διαθέτοντας στους καταναλωτές αγνά τυροκομικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που παράγονται αποκλειστικά από το αγνό και γευστικό γάλα της περιοχής της Ηπείρου, επιτελώντας παράλληλα, ένα μεγάλο κοινωνικό έργο στον κτηνοτροφικό κόσμο και σε ολόκληρη την περιοχή. 
 
Οφείλουν άμεσα,τόσο η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ",όσο και ο δημοσιογράφος κ. Πρετεντέρης,να επανορθώσουν και να ανακαλέσουν τις δυσφημιστικές και ανακριβείς αναφορές τους.

Στην Ν. Ζίχνη συνεχίζουν τις ενημερωτικές συναντήσεις οι Νέοι Αγρότες Σερρών

Την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010, στις 21.00 (9μμ), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ζίχνης, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί τους Νέους Αγρότες και όσους υπέβαλαν αίτηση στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών σε συνάντηση-συζήτηση-ενημέρωση με κύρια θέματα:
1.Εξελίξεις στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών
2.Νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών
3.Σχέδιο Νόμου για τον Αγροτουρισμό
4.Προβληματισμοί για ΑΠΕ, Φωτοβολταϊκά, Βιοποικιλότητα κλπ
5.Προετοιμασία εκδήλωσης «Νέοι Αγρότες & Τεχνολογία» (20/9/2010?)
6.Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του Συνεδρίου «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» (27-28/6/2010, Νέα Κίος)
7.Προγραμματισμός δραστηριοτήτων
Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών με επιλογή των μελών του σημερινού Διοικητικού της Συμβουλίου έχει ήδη πραγματοποιήσει δημόσιες εκδηλώσεις-παρουσίες στο ΚΕΓΕ (18, 19, 22 & 23/3/10), στην Κερκίνη (13/4/10), στην Μεσοκώμη (19/4/10), στις Σέρρες (20/4/10), στην Νομαρχία (25/4/10), στις Σέρρες (26/4/10), στην Μεσοκώμη (10/5/10) και στην Νιγρίτα (26/5/10), ενώ μετά την συνάντηση-συζήτηση στην Ν.Ζίχνη (23/7/10) οργανώνει συναντήσεις και σε άλλα σημεία του Νομού και προγραμματίζει στις 20/9/2010 την εκδήλωση «Νέοι Αγρότες & Τεχνολογία».
Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (Πρόεδρος ΕΝΑ Σερρών) «πιστεύοντας βαθειά στην ευρεία συμμετοχική διαδικασία έχουμε προγραμματίσει διαδικασίες για την επιλογή των στόχων και του τρόπου πραγματοποίησης τους για την επόμενη τριετία, την Δευτέρα, 29 Νοε 2010, στην Μεσοκώμη, όπου είναι τα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, και όπου βρισκόμαστε, όσοι μπορούμε κάθε φορά, την δεύτερη Δευτέρα κάθε μηνός».
Η συνάντηση-συζήτηση στην Ν. Ζίχνη, 23/7/2010, στις 9μμ, γίνεται στο αποκορύφωμα της έντασης των αγροτικών εργασιών, αλλά και σε μια περίεργη έξαρση νομοσχεδίων και διαβουλεύσεων για πολλά κρίσιμα αγροτικά θέματα, ακόμα και το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής συζητιέται (19-20/7/2010, Βρυξέλλες), τώρα μέσα στο θέρος. Εκεί μεταξύ άλλων από την πραγματική δημόσια διαβούλευση σε όλη την ΕΕ, προέκυψε η γενική υποστήριξη των ευρωπαίων πολιτών στην συνέχιση της ΚΓΠ, αλλά και υποστήριξη σε θέματα όπως:
- Η ΚΓΠ πρέπει να διασφαλίζει τη διατροφική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Η ΚΓΠ πρέπει να ανταμείβει τους αγρότες για την παροχή δωρεάν δημόσιων αγαθών.
- Η ΚΓΠ πρέπει να προστατεύει περιβάλλον-βιοποικιλότητα, να συντηρεί την επαρχία, να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να αμβλύνει την κλιματική αλλαγή.
- Πρέπει να επανεξετασθεί η δομή των δύο πυλώνων & να διατεθούν επαρκείς πόροι.
- Να εισαγάγει διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων με γνώμη των αγροτών
- Να εξασφαλίσει δίκαιο ανταγωνισμό στα παραγόμενα στην ΕΕ & στα εισαγόμενα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...