Σάββατο 9 Απριλίου 2011

«Αγροτική Ανάπτυξη με επένδυση στην Κρητική διατροφή και το ελαιόλαδο»

Τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη για αγροτικά θέματα  στο Τρίτο Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Λάρισα

Τους άξονες βασικών θέσεων για την αγροτική ανάπτυξη κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για αγροτικά θέματα στο Τρίτο Προσυνέδριο του κινήματος στη Λάρισα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να επενδύσουμε ως χώρα στην παραγωγή ποιοτικών και υψηλών προδιαγραφών προϊόντων, ενώ τόνισε το σημαντικό ρόλο των νέων αγροτών, αλλά και των βιοκαλλιεργητών.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«(…) Λόγω της απουσίας συγκεκριμένου σχεδιασμού και στρατηγικής από μέρους της κυβέρνησης για την άσκηση μιας αποτελεσματικής αγροτικής πολιτικής, η πλειονότητα των αγροτών μας βρίσκεται στο χείλος οικονομικής καταστροφής. Σύμφωνα μάλιστα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Eurostat, το εισόδημα των αγροτών μας μειώθηκε πέρσι κατά 4,3% κατά μέσο όρο, τη στιγμή που για όλους τους άλλους ευρωπαίους αγρότες αυξήθηκε κατά 9,9%.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Θεσμικό πλαίσιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου.
«Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους».
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τέσσερα σημαντικά κεφάλαια. Στο 1o κεφάλαιο καθορίζεται η δομή και η λειτουργία των συλλογικών αγροτικών οργανώσεων. Οργανώνεται η εποπτεία τους από το κράτος μέσω εποπτικής αρχής, εθνικού μητρώου και περιοδικής αξιολόγησης. Στο 2o οργανώνεται θεσμικά η σχέση των συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και των αγροτικών εταιρικών συμπράξεων με την αγορά των αγροτικών προϊόντων. Στόχος είναι η σταθερότητα των τιμών και η εξυγίανση της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας. Στο 3o καθορίζεται η χρηματοδότηση, τα φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα υπέρ των συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και των αγροτικών εταιρικών συμπράξεων διευρύνοντας τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις και ενισχύοντας την πρωτοβουλία τους. Στο 4o κεφάλαιο οριοθετείται η προσαρμογή του συνεταιριστικού κινήματος στις νέες ρυθμίσεις με τις καταργούμενες και τροποποιούμενες διατάξεις του ν. 2810/2000 και προτείνονται νέες διατάξεις για τον αγροτικό συνδικαλισμό και τους αγροτικούς συλλόγους.

Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαβούλευση εδώ: έως τις 20 Απριλίου 2011.

Επιμέλεια Νίκος Φώσκολος
--
Η Τηνιακήonline - www.tiniaki.gr

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Πλατεία της Αγοράς Χανίων

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων
Συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς Χανίων θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι κτηνοτρόφοι του νομού.

Βασικό αίτημά τους είναι η θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...