Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Άνεργοι Νέοι ή Έλληνες Νέοι Αγρότες

Λένε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία σήμερα στην Ελλάδα είναι κάπου κοντά στο 29% και η ανεργία στους νέους (μέχρι 40 ετών) είναι κάτι κοντά στο 60%. Είναι μεγάλη ατυχία, από αυτήν την πλευρά, να είσαι Έλληνας.


Όλοι κάποτε ήμασταν νέοι, και για όσους έχουν ισχυρή μνήμη θυμούνται ότι το να μπεις στην αγορά εργασίας μετά τις όποιες σπουδές, είναι μια εξαιρετικά επίπονη και δύσκολη προσπάθεια, με πολλές «κατραπακιές». Αν μάλιστα προσπαθήσεις να κάνεις δικιά σου δουλειά, τότε απαιτούνται όχι ένα, αλλά ταυτόχρονα και τα τρία «F» (Friends, Fool, Family=Φίλοι, Τρέλα, Οικογένεια), όπως περιγράφουν τα εγχειρίδια ανάπτυξης της δικιάς σου start up επιχείρησης. Είναι διπλή ατυχία να είσαι στην Ελλάδα και να είσαι νέος.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τρόπους ανάπτυξης του Αγροτικού Τομέα.

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Αγροτικό Τομέα έθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετείχαν στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ.


Τέθηκαν θέματα που αφορούν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τρόπους ανάπτυξης του Αγροτικού Τομέα.

Βιβλιοπαρουσίαση «Ακολουθώντας τα Αποτυπώματα της Ελιάς»

Το βιβλίο Ακολουθώντας τα Αποτυπώματα της Ελιάς (ISBN 978-960-93-5714-2), είναι ένας θησαυρός 498 σελίδων με την ιστορία της ελιάς και του ελαιόλαδου σε 41 χώρες, στο οποίο συνεργάστηκαν 99 επιστήμονες από 5 ηπείρους.


Στόχος του βιβλίου είναι να κρατήσει ζωντανή την ιστορία, το πολιτισμό και τις παραδόσεις που συνδέονται με την ελιά, πριν χαθούν με το χρόνο μαζί με τις παλαιότερες γενιές. Επιπλέον να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού και των προϊόντων της ελιάς στην υγεία του ανθρώπου.

Αιτήσεις, από τον Απρίλιο, για αλλαγή μετρητών ώστε να καταναλώνουν φτηνό νυχτερινό ρεύμα όλοι οι αγρότες

Από το 2015 προγραμματίζεται όλοι οι αγρότες της χώρας να μπορούν να καταναλώνουν το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ που είναι φτηνότερο.


 Ήδη δύο κατηγορίες αγροτών (ανέρχονται σε 18.500 άτομα) που καταναλώνουν μέση τάση και χαμηλή τάση μεγάλης ισχύος έχουν αλλάξει τους μετρητές. Οι υπόλοιποι, που ενδιαφέρονται να αλλάξουν τους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος για να καταναλώνουν το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τον Απρίλιο του 2014. Αυτά ανέφερε στη Βουλή, τη Δευτέρα (10/3/2014), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τα προβλήματα των αγροτών. Όπως υποστήριξε ο κ. Τσαυτάρης, «υπάρχουν σήμερα διακόσιοι επτά χιλιάδες αγρότες πελάτες της ΔΕΗ. Δεν είναι εύκολο πατώντας ένα κουμπί διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι να είχαν το βράδυ νυχτερινό ρεύμα».

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για την αποζημίωση των σταφιδοκαλλιεργητών Ηρακλείου

Την πλήρη αποζημίωση των αγροτών του Ηρακλείου που επλήγησαν από τον περονόσπορο του έτους  2011 ζήτησε στη βουλή  ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. 


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Οι σταφιδοκαλλιεργητές τέως  Νομού Ηρακλείου ενώ αναμένουν επί τρία χρόνια την αποζημίωση τους από τον περονόσπορο που έπληξε την παραγωγή το 2011, αιφνιδίως βρέθηκαν προ της ουσιαστικής άρνησης της κυβέρνησης να τους αποζημιώσει διότι:

Ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Αθήνα για τη νέα ΚΑΠ

Κεντρική ημερίδα διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ στις 14 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αίθουσα Ολυμπία ), με θέμα «Η εφαρμογή της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».


Η ημερίδα διεξάγεται στα πλαίσια του Προγράμματος “ΚΑΠ 2014-2020: Προωθώντας Στόχους της Αγροτικής Κοινωνίας” που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο.            

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...