Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Έβαλαν μπροστά τις μηχανές!

Αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταλήψεις στους σταθμούς διοδίων, ώστε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τη γνωστή διαμάχη των αγροτών με τους φορτηγατζήδες, αλλά θα αναγκάσει και το λεγόμενο «μεγάλο κεφάλαιο» που εκμεταλλεύεται τα διόδια να πιέσει με τη σειρά του την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, για να σταματήσει την αφαίμαξη των εσόδων του.

Στη Θεσσαλία, για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα, θα προηγηθούν καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών, καθώς και συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες από τους οποίους θα ζητηθεί η δημόσια συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Και αν μετά απ΄ όλα αυτά δεν ιδρώσει το αυτί της… Αθήνας;

Τότε το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο με συμμετοχή αγροτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα δώσουν βροντερό παρόν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ότι κι αν γίνει πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ο Φεβρουάριος θα αποδειχθεί ιδιαίτερα θερμός αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες εισέρχονται πλέον σε νέα βάση και απ’ ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν καινούργια τακτική.
iliatora.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...