Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:Mέτρα προστασία των κτηνοτρόφων από τη συγχώνευση της Vivartia και της ΜΕΒΓΑΛ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, απευθύνονται με Ερώτησή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Θανάση Οικονόμου με αντικείμενο την προστασία των κτηνοτρόφων της Ζώνης Γάλακτος Βόρειας Ελλάδας από σχηματιζόμενο μονοπώλιο βιομηχανιών γάλακτος και την προστασία των τιμών του παραγωγού.
 
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, από τις 18 Ιανουαρίου εξετάζεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγχώνευση της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) και της ΜΕΒΓΑΛ και σύμφωνα με την εισήγηση της ίδιας της Επιτροπής μία τέτοια συγχώνευση δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού στην προμήθεια νωπού γάλακτος, στην παραγωγή και διάθεση φρέσκου γάλακτος, καθώς και στην παραγωγή και διάθεση σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια. 
 
Στη σχετική εισήγηση αναφέρεται ότι κρίνεται αναγκαία η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η συγχώνευση των δύο εταιριών.Οι Βουλευτές επισημαίνουν στον Υπουργό ότι οι δύο εταιρίες έχουν παρελθόν παραβατικότητας για σχηματισμό καρτέλ, με στόχο τη μείωση της τιμής προμήθειας του φρέσκου γάλακτος από τους κτηνοτρόφους και μάλιστα έχουν τιμωρηθεί γι’ αυτό με υψηλά πρόστιμα. 
 
«Συνεπώς», τονίζουν, «για να διασφαλισθεί η αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών και στο μέλλον θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί όχι μόνο η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και η Κυβέρνηση».

ΟΓΑ: Παράταση προθεσμιών απογραφής

Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2011 η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η αντίστοιχη προθεσμία απογραφής των επιδοματούχων του Οργανισμού
 
.Όπως διευκρινίζεται, για όσους δεν έχουν απογραφεί η καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου 2011 θα γίνει με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των συντάξεων, μέσω ΕΛ.ΤΑ, (ταχυδρομικές επιταγές).Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι οι συντάξεις του Μαρτίου θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει. 
 
Για το λόγο αυτό, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2011.
 
Αντίστοιχα για τους επιδοματούχους του ΟΓΑ (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης) η προθεσμία προκειμένου η καταβολή των επιδομάτων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., παρατείνεται μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.
 
Όπως διευκρινίζεται, η καταβολή των επιδομάτων του α' διμήνου 2011 (6-15 Φεβρουαρίου) σε όλους τους δικαιούχους θα γίνει μέσω ΕΛ.ΤΑ, με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των επιδομάτων του ΟΓΑ (ταχυδρομικές επιταγές).
 
Στους νέους δικαιούχους που θα πληρωθούν για πρώτη φορά το α' δίμηνο 2011 θα σταλεί ταχυδρομικά τις αμέσως επόμενες ημέρες το απογραφικό δελτίο και σχετικό έντυπο οδηγιών, ώστε να προσέλθουν έγκαιρα στην τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ. για να απογραφούν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...