Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Καρδίτσα: Χειροπέδες στον πρόεδρο της ΕΑΣ -Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία!

Συνελήφθη, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, Δημήτρης Σδράκας, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 420.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑΣ Καρδίτσας δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 260.000 ευρώ για το 2010 και 420.000 για το 2011, με τον κ. Σδράκα να υποστηρίζει πως έχει καταβάλει τις 200.000 ευρώ για την προηγούμενη χρονιά και αναμένει τα σχετικά αποδεικτικά από το λογιστήριο της επιχείρησης για να τα καταθέσει στον ανακριτή.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών

Σε μια  πλήρη ημερίδα όλο το πρωινό της  Κυριακής, 18 Δεκ 2011, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Αχαΐας, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τα εξαγόμενα του Προγράμματος Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών, που δημιούργησε η Γεν. Γραμματεία Νέας Γενιάς για τους Νέους Αγρότες, μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών, μετά από μακροχρόνια διαβούλευση με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ.
Μεταξύ των  πολύ σημαντικών θεμάτων που προσέγγισε το πρόγραμμα είναι και τα:
  1. Πρωτοπόρες Μέθοδοι Προώθησης & Πώλησης Αγροτικών Προϊόντων
  2. Καινοτόμοι τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων
  3. Σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος & ελέγχου καλλιέργειας,
  4. Έρευνα αγοράς & καινοτόμοι τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων
  5. Μελέτη και σχεδίαση αυτοδύναμης ενεργειακά αγροτικής μονάδας,
  6. Προώθηση καινοτόμων μορφών και μεθόδων καλλιέργειας
  7. Τα τοπικά προϊόντα στην πυραμίδα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής
ενώ είχαν  παρουσιασθεί στις ενδιάμεσες αξιολογήσεις προόδου του έργου που έγιναν σε Ναύπλιο, Νέα Ζίχνη, Σιδηρόκαστρο, Νιγρίτα, Λαγκαδά, Χαλάστρα, Σέρρες, Ορχομενό, Παπαδιάνικα πολλές ακόμα προτάσεις, όπως:
    • Οδηγός Επιχειρηματικότητας Νέων Κτηνοτρόφων
    • Κατασκευή ξύλινου εξ ολοκλήρου κελύφους (στάβλος, αποθήκη, γκαράζ κλπ)
    • Προδιαγραφές & εξοπλισμός για την παραγωγή pellets
    • Προσέγγιση στον Αγροτουρισμό ή/& Τουρισμό Υπαίθρου κλπ
    • Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020 στην Ευρ. Ένωση
    • Διαδικασία πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων, ως ΠΟΠ-ΠΓΕ κλπ
πάντα μέσα στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής  για τον προσανατολισμό της Αγροτικής  Πολιτικής στην Ελλάδα και της  Κοινής Γεωργικής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το έργο «Επιστημονική  Υποστήριξη Νέων Αγροτών» υλοποιήθηκε με συμβάσεις με τα ΤΕΙ Μεσολογγίου, Πειραιά και Λάρισας, μετά από δημόσια προκήρυξη. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να ακουστούν οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες, για τους οποίους δημιουργήθηκε το έργο και θα έπρεπε να είναι οι τελικώς ωφελούμενοι, καθώς και οι σχεδιαστές του έργου, ο πολιτικός προϊστάμενος της Γεν. Γραμματείας Νέας Γενιάς και τα μέλη του Διοικ. Συμβούλιου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ.
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Β. Γιαννόπουλος (6972773855), είπε: Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με ικανοποίηση είδε την αναγνώριση της μακροχρόνιας προσπάθειας μας από τον Γεν. Γραμματέα Ν. Γενιάς κ. Γ. Λιβανό με την προκήρυξη του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» και περιμένει την τελική παρουσίαση των παραδοτέων του έργου για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων των οργανωμένων Νέων Αγροτών.
Την Κυριακή, 18 Δεκ 2011, από τις 09.00 έως τις 14.00, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ένωση Νέων Αγροτών Αχαΐας περιμένει όσους ενδιαφέρονται στην ημερίδα Επιστημονικής Υποστήριξης Νέων Αγροτών: Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2020.
 
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...