Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η Παπαρήγα έκλεισε ραντεβού στους αγρότες με τον Στουρνάρα

Παραμονή στα μπλόκα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών που πραγματοποίησαν σύσκεψη σήμερα στη Νίκαια της Λάρισας για τον καθορισμό των περαιτέρω κινητοποιήσεών τους.

Στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουν συνάντηση στην Αθήνα με τέσσερις υπουργούς, των Οικονομικών, της Αγροτικής Ανάπτυξης, του Περιβάλλοντος και της Εργασίας για να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα για να κλειστεί το ραντεβού αυτό με τους υπουργούς.

"Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που της είχαν θέσει οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων για συνάντησή τους με τη Διυπουργική Επιτροπή και επειδή αυτό δεν είχε υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα των αγροτών. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη συνάντηση, η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου συναντήθηκαν τόσο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη όσο και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη και τους επισήμαναν την αναγκαιότητα για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

Ευρεία σύσκεψη με αγρότες από τα μπλόκα της Αχαΐας και της Ηλείας είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και τα αιτήματά τους για βελτίωση της κατάστασης του αγροτικού τομέας.

"Κάνουμε βήματα προσέγγισης με τους αγρότες, με διάλογο επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Πράγματι οι αγρότες, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα καταβάλλουν βαρύ φορτίο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχει νόημα, όμως, να είμαστε σε αντιπαράθεση για χρήματα που δεν υπάρχουν. Αντιθέτως θα πρέπει με συνεννόηση, με διάλογο να σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους αγρότες από την Αχαΐα και την Ηλεία για την ιδιαίτερα χρήσιμη κουβέντα που είχαμε. Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, που είναι το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Μαζί με τους αγρότες λοιπόν, θα σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας", τόνισε μετά την συνάντηση ο υπουργός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...