Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αποζημιώσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ θα καταβάλει φέτος ο ΕΛΓΑ

Στα 120 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι εκτιμώμενες μέχρι τώρα αποζημιώσεις που θα δώσει ο ΕΛΓΑ για το 2012, ενώ τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές των οκτακοσίων χιλιάδων παραγωγών προς τον Οργανισμό, έφτασαν το 2011 στα 158 εκατ. ευρώ.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη για ζημιές σε βαμβακοφυτείες από το πράσινο σκουλήκι.

Ο κ. Χαρακόπουλος διαβεβαίωσε, ότι από τη στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώνουν επίσημα ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής του βαμβακιού σε επίπεδα κατώτερα από την ελάχιστη προβλεπόμενη παραγωγή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει τη συνδεδεμένη ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιά.

Πρόσθεσε, τέλος, πως με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η προσβολή στη βαμβακοκαλλιέργεια, φέτος δεν είναι στην έκταση που ήταν τις δύο προηγούμενες χρονιές.
nooz.gr

Τρεις προσφορές υπό αξιολόγηση για τη ΔΩΔΩΝΗ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ, τρεις προσφορές πέρασαν στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης.

 

Η σχετική διαδικασία και η μεταβίβαση της εταιρείας αναμένεται εντός των επόμενων 20 ημερών, ενώ ενδιαφέρον έχει υπάρξει τόσο από ελληνικές όσο και από ξένες εταιρείες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...