Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Δείκτης αξιών από τη foodbank!

Την εμφάνισή του θα κάνει και επίσημα τις επόμενες ημέρες το i-agro μία νέα καινοτόμα υπηρεσία της GFB-GLOBAL LIMITED  η οποία αναμένεται για άλλη μία φορά να ταράξει τα νερά στον αγροτικό χώρο.Το i-agro θα είναι ένας δείκτης αξιών αγροτικών προϊόντων και ο κάθε παραγωγός που θα είναι στο σύστημα θα μπορεί να διαπραγματεύεται το προϊόν του άμεσα με ενδιαφεόμενους επενδυτές στοχεύοντας στην καλύτερη τιμή και όχι μόνο!.Η επιτυχία τουπρωτοποριακού αυτού ΔΕΙΚΤΗ ΑΞΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ είναι ότι θα υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία παραγωγού-επενδυτή με στόχο το καλύτερο αποτελέσμα και για τις δύο πλευρές.Ήδη το i-agro έχει κατοχυρωθεί σε εταιρία  των ΗΠΑ και το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και επίσημα μέσω του "4epohes"...
    Ας θυμηθούμε μαζί τί έχει φέρει στην Ελλάδα μέχρι τώρα η GFB-GLOBAL LIMITED και γιατί ΌΛΟΙ (επιχειρηματικοί κολοσσοί κυρίως ) εξέφρασαν ενδιαφέρον για να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ τα δικαιώματα της πρωτοποριακής αυτής εταιρίας που αναστάτωσε με τις ιδέες της τους αγρότες και τους εμπόρους,και όχι άδικα!!!Αρχικά υπάρχει η υπηρεσία της FOODBANK που βρίσκει αγοραστές για τα Ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό λόγω της μεγάλης πλατφόρμας ροής πληροφοριών που διαθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο,και το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ χάρη στο οποίο ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει τί προίόν παράγει( με βάσει τις κλιματολογικές και όχι μόνο συνθήκες της κάθε περιοχής) μέσω δορυφόρου(!!!) .Το i-agro ,που αναφέραμε πιό πάνω είναι η τρίτη υπηρεσία ( και όχι η τελευταία βεβαίως αφού ακολουθούν και άλλες) που παρέχεται στους συνδρομητές της GFB-GLOBAL LIMITED.

   Αν και εσείς επιθυμείτε να ενταχθείτε στα συστήματα της GFB-GLOBAL LIMITED μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Χρήστο Βούλγαρη στο 6955-248423 ή στο e-mail: oxusanentures@gmail.com

Ξεσηκώνονται οι Νέοι Αγρότες


Την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, το απόγευμα, καλεί η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ τις αντιπροσωπείες των Ενώσεων Νέων Αγροτών σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Αχαρνών 2, Αθήνα).
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, όπως είπε, αισθάνεται ότι οι οργανωμένοι Έλληνες Νέοι Αγρότες αντιμετωπίζονται με μια αδικαιολόγητη απαξίωση και άρνηση συνεργασίας από το Υπουργείο ΑΑ&Τ στους οκτώ (8) τελευταίους μήνες, ενώ τα θέματα που τους απασχολούν έχουν αρνητικές καταλήξεις ή ακόμα και διασπαστικές επιλεκτικές προσεγγίσεις.
Μεταξύ των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους Νέους Αγρότες, όπως το Μητρώο Αγροτών, ο συνεταιριστικός τομέας κλπ προεξάρχουσα θέση έχει ο εμπαιγμός της πολιτείας στο πριμ πρώτης εγκατάστασης των Νέων Αγροτών. Μετά από δέκα έξη (16) μήνες, από την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (27/1/2009) για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών με έκπληξη ακούσαμε την κα Υπουργό ΑΑ&Τ να δηλώνει στην Ελληνική Βουλή (6/5/2010) ότι όλοι οι Νέοι Γεωργοί που θα δικαιωθούν το πριμ πρώτης εγκατάστασης θα πληρωθούν μέσα στο 2010 (Δηλαδή μέχρι ΔΕΚ 2010). Είκοσι δύο (22) ολόκληρους μήνες μετά την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Και να σκεφθεί κάποιος ότι η ίδια η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ έγραφε ότι θα απαντήσουν σε κάθε αίτηση μέσα σε τέσσερις (4) μήνες …. Με τόσο αναξιόπιστη δημόσια διοίκηση δεν ξέρει κανείς αν αξίζει να σχεδιάζεις κάτι μαζί της, επωμιζόμενος όλες τις μονομερείς πολυποίκιλες δεσμεύσεις, την χρηματοδότηση των προαπαιτούμενων, την μισθοδότηση των υπαλλήλων, των μελετητών, των πιστοποιητών, των ελεγκτών, των διοικητικών, των διαχειριστών και των «ράμπο» του ΥπΑΑΤ.
Καλούμε τους Νέους Γεωργούς να μην υπογράψει κανένας, τα χαρτιά (σχέδιο συμβάσεων) που άρχισε να στέλνει η Δημόσια Διοίκηση, για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, πριν γίνει η συνάντηση με την κα Υπουργό, στις 27-5-2010, σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τους λόγους του συνεχούς εμπαιγμού και να επαναξιολογήσουμε όλοι μαζί την στάση μας. Αμέσως μετά την συνάντηση θα επαναξιολογηθούν όλα για νέες οδηγίες.
Άλλωστε στις προσκλήσεις (συμβάσεις) για αποδοχή των νέων αποφάσεων που ακυρώνουν τις παλαιές, αλλά και ενεργοποιούν καινούργιες, προβλέπεται απάντηση από τον/την Νέο/α Γεωργό μέσα σε ένα (1) μήνα. Από την ενεργοποίηση των αποφάσεων θα περιμένει κάποιος, ίσως και 22 μήνες μετά την αρχική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, το 40% των κατά μέσο όρο 17.500€ (δηλαδή από 4.000€ για την πρώτη δόση έως 7.000€). Δεν καλύπτουν ούτε τα πρώτα έξοδα στους μελετητές, τους συμβούλους, τους συμβολαιογράφους και βέβαια αφήνουν πλήρως ακάλυπτους τους Νέους Γεωργούς στα πρώτα έξοδα που έκαναν ήδη για προμήθεια εργαλείων ή προαπαιτούμενου ζωικού κεφαλαίου.
Είναι η πλήρης απαξίωση και ευτελισμός των Νέων Αγροτών. Των Νέων που αποφάσισαν να γίνουν παραγωγικοί, και όχι υπάλληλοι στο δημόσιο και στις δημοσιοβίωτες δομές και στους ποικιλώνυμους οργανισμούς, προσφέροντας την δυνατότητα για την γρηγορότερη παραγωγή πλούτου και συμβάλλοντας στην αναγέννηση της πατρίδας, με σηκωμένα τα μπράτσα.
Η δύναμις των πολιτών είναι η συλλογική δράση. Η ΠΕΝΑ προτείνει σε όλους, να μην υπογράψουν και να συνεννοηθούν όλοι μαζί, συλλογικά, για κοινή στάση, με τις Ενώσεις Νέων Αγροτών. Μέσα στα πλαίσια του ενός μηνός που επιτρέπει αυτή η αναξιόπιστη δημόσια διοίκηση για να απαντηθούν τα νέα τελεσίγραφα, η ΠΕΝΑ συμβουλευόμενη τους νομικούς της θα σταθεί στο πλευρό των νέων συναδέλφων, με οδηγίες.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ καλεί όλους τους Νέους Αγρότες, παράλληλα με την όποια άλλη δραστηριότητα τους και συμμετοχή σε κομματικές ή άλλες δομές να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις κατά τόπους Ενώσεις Νέων Αγροτών και να συστήσουν νέες, όπου δεν καλύπτονται, για να υποστηρίξουν τα θέματα που απασχολούν τους Νέους Αγρότες.
Για όλους τους αγρότες υπάρχουν ήδη αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις, που κρατούν ήδη διασπασμένο το αγροτικό κίνημα, και μπορούν να γίνουν και όσες ακόμα απαιτούνται, για να ασχολούνται με τα γενικά αγροτικά προβλήματα. Παράλληλα η ΠΕΝΑ καλεί όλους να ενδυναμώσουν την μόνη θεσμικά αναγνωρισμένη από την Βουλή (νόμος 3147/2003, άρθρο 20) για τους Νέους Αγρότες, χωρίς κομματικές ταμπέλες και επιρροές. Διότι η ΠΕΝΑ συμμετέχει σε όλα τα γενικά αγροτικά προβλήματα, αλλά είναι η μόνη που έχει φροντίδα για τα θέματα των Νέων Αγροτών και για όσους θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό κόσμο.
Άλλωστε οι Ενώσεις Νέων Αγροτών είναι οι μόνες Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που δρουν ενωτικά και προβλέπουν ότι τα μέλη τους (Νέοι Αγρότες 18 έως 40 ετών) μπορούν να είναι ταυτόχρονα και μέλη άλλων Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, έτσι ώστε στις Ενώσεις Νέων Αγροτών και στο συντονιστικό τους όργανο την ΠΕΝΑ, να συγκεντρώνουν την προσοχή τους στα καθαρά θέματα και προβλήματα των Νέων Αγροτών, χωρίς να αποσπούν κανέναν από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν όλους τους αγρότες, και στα οποία θα θέλαμε να ήμασταν και εκεί όλοι μαζί.
Την Πέμπτη, 27-5-2010, στο Υπουργείο ΑΑ&Τ, οι αντιπροσωπείες από κάθε Ένωση Νέων Αγροτών, θα έχουν μια δυνατότητα να διαμορφώσουν καθαρότερη εικόνα των όσων συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, και ακολούθως να καταλήξουν σε κοινή στάση για την υπογραφή η ΟΧΙ των νέων συμβάσεων που προωθεί το Υπουργείο για το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, για το παράλογο …. πληθωρικό αγροτικό μητρώο των ετεροεπαγγελματιών, για το εξευτελιστικό φορολογικό νομοσχέδιο και όλα τα άλλα θέματα όπου ασκείται αντί για αγροτική πολιτική, απλά πολιτική σε βάρος μας. Στόχος της συνάντησης της 27-5-2010 είναι οι αντιπροσωπείες των ΕΝΑ να μεταφέρουν απευθείας τις ανησυχίες της αγροτικής Ελλάδας.
Για τον καλύτερο συντονισμό οποιοσδήποτε Νέος ή Νέα επιθυμεί μπορεί να έρθει σε επαφή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΑ: Λεωνίδα Πολυμενάκο-6937186244, Θεόδωρο Βασιλόπουλο-6932335569 και Παναγιώτη Γκιοργκίνη-6944229816

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...