Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΟΓΑ: Υπηρεσία για υπολογισμό σύνταξης

Νέα υπηρεσία για την σύνταξη λόγω γήρατος εγκαινίασε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων στην ιστοσελίδα του. Στην συγκεκριμένη υπηρεσία με τίτλο
«Υπολογισμός Σύνταξης» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος, να υπολογίσουν το μηνιαίο ποσό της σύνταξης αλλά και να μάθουν περισσότερα για την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο : http://www.oga.gr/index.php#

Κοινή υπουργική απόφαση γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, προώθησε για υπογραφή την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση ενισχύσεων για ορισμένες γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»...

Οι χορηγούμενες ενισχύσεις για την εφαρμογή της Απόφασης θα ανέλθουν, για την περίοδο 2007-2013, συνολικά στο ποσό των 1.174.513.548,7€, από το οποίο 753,9 εκατ. € αφορούν ανειλημμένες δεσμεύσεις που έχουν απορροφηθεί από το 2007 μέχρι σήμερα. Η δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστό από 50-85%, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια μη Σύγκλισης, μικρά νησιά Αιγαίου πελάγους) και από εθνικούς πόρους, σύμφωνα με το χρηματοδοτικό σχήμα του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013.

Με την ΚΥΑ καθορίζεται το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή των περισσότερων δράσεων του Μέτρου 214 που ως στόχο έχει την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας), τη διατήρηση της βιοποικιλότητας (ιδίως των γενετικών πόρων), καθώς και τη διατήρηση του γεωργικού τοπίου και των χαρακτηριστικών του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...