Σάββατο 8 Μαΐου 2010


Αύξηση και στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ!!!

Σε μέση αύξηση 0,23% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αναδρομικά από 1ης Απριλίου, οδηγεί σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών.Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις 2 Μαΐου επιβαρύνονται και με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων.Η χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά 1.000 kWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 kWh για επιχειρηματική χρήση, συμπεριλαμβανομένου και του αγροτικού ρεύματος. Η μέση επιβάρυνση λόγω ΔΕΤΕ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh.Ο μέσος όρος των αυξήσεων σύμφωνα με την επιχείρηση είναι 0,23 %. Η ρήτρα εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου, όμως για το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν προέκυψαν αυξήσεις ή μειώσεις.

Τις πόρτες του στο κοινό ανοίγει το «Κατώγι Αβέρωφ»

Τις πόρτες του στο κοινό ανοίγει το Σάββατο 15 και την Κυριακή, 16 Μαΐου, ώρες 10 π.μ. με 6 μ.μ. το Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, προκειμένου να ξεναγήσει τους επισκέπτες στο γοητευτικό κόσμο του κρασιού.Με την ευκαιρία αυτή, το κοινό μπορεί να γνωρίσει την ιστορία του οινοποιείου, τη διαδικασία της οινοπαραγωγής, να δοκιμάσει τα κρασιά «Κατώγι Αβέρωφ» και να επισκεφτεί το Πωλητήριο με τα εξειδικευμένα οινικά είδη, όπου θα μπορεί να προμηθευτεί τα κρασιά που επιθυμεί σε πολύ προνομιακές τιμές.Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το οινόφιλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει στον περίβολο του Οινοποιείου, το κρασί της αρεσκείας του, συνοδεία εκλεκτών τυριών και αλλαντικών αγναντεύοντας το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Μετσόβου.

Μια εβδομάδα ακόμα προθεσμία για αναδιαρθρώσεις αμπελώνων

Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων όσων αμπελουργών ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να επιδοτηθούν από το φετινό κοινοτικό πρόγραμμα (αμπελουργική περίοδος 2010-11) για την αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων.Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι:
- Να έχουν γίνει δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών.
- Η έκταση των προς αναδιάρθρωση αμπελώνων να είναι τουλάχιστον ένα στρέμμα.
- Να είναι νόμιμες αμπελοφυτείες και να εμφανίζονται στη βάση δεδομένων του νέου αμπελουργικού μητρώου.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα ακόλουθα:
1) Φωτοτυπία του αμπελουργικού μητρώου και υπεύθυνη δήλωση αμπελοκαλλιέργειας.
2) Φωτοτυπία της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2009 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
3) Υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο του χωρίς άλλη ειδοποίηση από 16 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2010 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα / δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2010, καθώς και ότι θα ολοκληρώσει τις δράσεις εντός διετίας από την έκδοση της εγγυητικής επιστολής.
4) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
5) Φωτοτυπία βιβλιαρίου ΑΤΕbank
6) Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας.
7) Για φυτεύσεις σε ανοιχτά χωράφια:
I. Το δικαίωμα φύτευσης από το αποθεματικό.
II. Αποδεικτικά κατοχής έκτασης στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί η νέα αμπελοφυτεία (συμβόλαια ή μισθωτήρια ή Ε1 και Ε9)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...