Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΝΑ


Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, διοργάνωσε σύσκεψη-εκδήλωση για την κτηνοτροφία, την Κυριακή 14 Οκτώβρη και ώρα 11:30 το πρωί στην Στέρνα (πρώην Δημαρχείο Λυρκείας).Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Όχι στην κατάρρευση της κτηνοτροφίας, η πρόταση της ΠΑΣΥ", με ομιλητή τον Μωραΐτη Νίκο, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

 Κατά την διάρκεια της συζήτησης πήραν τον λόγο αρκετοί κτηνοτρόφοι, που εκφράσανε την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ακολουθούμενη πολιτική στον χώρο της κτηνοτροφίας. 

Κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τις μειωμένες τιμές πώλησης του γάλατος και του κρέατος, για τις ακριβές τιμές των ζωοτροφών και των κτηνιατρικών φαρμάκων, την αύξηση των εισφορών, αλλά και την μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, για τα χαράτσια που επιβάλλονται στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για τα προβλήματα με τα σφαγεία κλπ.

«Στόχος των κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να ξεκληριστεί η κτηνοτροφική παραγωγή , να εγκαταλειφθεί η ύπαιθρος, για να περάσουν όλα στα χέρια των μεγάλων καρτέλ, των επιχειρηματικών ομίλων και των σύγχρονων τσιφλικάδων» τόνισε με έμφαση ο κ. Μωραίτης. « Θα τους αφήσουμε να το κάνουν ή θα βγούμε στους δρόμους εμποδίζοντάς τους, επιβάλλοντας μια φιλολαϊκή πολιτική;»
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...