Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κ. Σκανδαλίδης: Στόχος να παραμείνει η «Δωδώνη» συνεταιριστική

Πρόθεση του υπουργείου είναι να παραμείνει η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» συνεταιριστική, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ (με επικεφαλής τον αρμόδιο Τομεάρχη του κόμματος Γ. Κασαπίδη) για την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη φέτα.

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την πορεία της επιχείρησης καθώς υφίσταται ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, τονίζοντας πάντως ότι στόχος είναι να παραμείνει η γαλακτοβιομηχανία «ναυαρχίδα της αγροτικής ανάπτυξης».

Όσον αφορά στο θέμα της επερώτησης, τόσο ο υπουργός όσο και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Αποστολάκη δήλωσαν ότι η εθνική στρατηγική για τη φέτα είναι μια υπόθεση που αυτονόητα απολαμβάνει απόλυτης ομοφωνίας και υποστηρίζεται με όλες τις δυνάμεις, καθώς συμβάλλει στην ανόρθωση της ελληνικής κτηνοτροφίας.


Ικανοποιημένος για την αποδοχή της πρότασης του κόμματός του δήλωσε ο επερωτών της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης, ο οποίος κατέθεσε προτάσεις εκ μέρους αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του στόχου αυτού, ενώ σημείωσε ότι, όπου απαιτείται, η κυβέρνηση θα δέχεται γόνιμη κριτική.

Άρτα: Kαρτέλ στην αγορά ακτινιδίων

The Bridge at ArtaImage by RobW_ via FlickrΣτον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτριο Κυριτσάκη, παρέπεμψε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, ψήφισμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλλιέργειας Παραγωγής και Εμπορίας Ακτινιδίων ’Aρτας, στο οποίο περιέχονται καταγγελίες για τη λειτουργία καρτέλ στην αγορά ακτινιδίων, που ενεργεί σε βάρος των παραγωγών.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...