Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνές κύκλωμα εξαπατά τους αγρότες της Κρήτης

Την προσοχή των αγροτών εφιστά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφορικά με οργανωμένο κύκλωμα το οποίο έχει απλώσει τα πλοκάμια του στο νησί με στόχο την εξαπάτηση μέσω παραγγελιών μεγάλων φορτίων για το εξωτερικό , το αντίτιμο των οποίων δε καταβάλλεται ποτέ.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης καταγγέλλονται από αγροτικούς και τοπικούς Συνεταιρισμούς, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων καθώς και μεμονωμένους εμπόρους και παραγωγούς, περιστατικά εξαπάτησης, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι μετά από προηγουμένη επικοινωνία παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα προϊόντα (σταφύλια, λαδί, κρέατα, ντομάτες, οπωροκηπευτικα κ.λ.π) με προορισμό κυρίως χώρες του εξωτερικού, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκύπτει ότι πρόκειται για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως της Βαλκανικής,. Από τις χώρες αυτές, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων, με τη βοήθεια «εγχώριων» συνεργατών τους, καταφέρνουν να εξαπατούν τέτοιους συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες και να αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, παρακαλεί, όσους δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζονται οι συναλλαγές τους. Παράλληλα σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε επιλήψιμο κατά τις συναλλαγές τους, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές.  

Ξεκινά η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα γίνει σήμερα, Τετάρτη σε 126.802 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. 

Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 43.833.669,81 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους, δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γ. Γ. Π. Σ, επισημαίνει ακόμη ο ΟΓΑ.

Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει, για μία ακόμη φορά, ότι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της ΓΓΠΣ.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΔΙ

Τη στιγμή που  προσπαθεί να σταθεί με το κεφάλι ψηλά σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αυτός της εξαγωγής ελαιολάδου, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθώντας για μία ακόμα φορά να φέρει προσκόμματα στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού Νότου, φροντίζει να δώσει στους εξαγωγείς μας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα.

Με μία σκανδαλώδη ανακοίνωση ο Ρουμάνος αρμόδιος επίτροπος  Ντάσιαν  Τσιόλος  ανακάλεσε απόφαση  που είχε ληφθεί και όριζε ότι  όλα τα εστιατόρια εντός Ε.Ε υποχρεούνταν από τον Ιανουάριο του 2014 να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε φιάλες, με σύστημα που δεν θα επιτρέπει να εμφιαλώνονται ξανά.

Αυτό καταγγέλλει  με Ερώτησή του προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Επικρατείας των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πολιτευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης του Κινήματος Σταύρου Λυκούδη, «με την απόφαση αυτή ορίζονταν ρητά κανόνες σήμανσης στις φιάλες με ευδιάκριτα γράμματα που θα περιγράφουν όλα τα χαρακτηριστικά για την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά και την προέλευση του ελαιόλαδου».

Η Ελλάδα ξεκάθαρα πλήττεται  από αυτή την εξέλιξη καθώς  είναι γνωστό ότι, το εξαιρετικά παρθένο  ελαιόλαδο που εξάγεται στο εξωτερικό  σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού περάσει  από μια διαδικασία ανάμειξης  με λάδια κατώτερης ποιότητας, επιστρέφει στον Έλληνα καταναλωτή  με διαφορετική ονομασία προέλευσης, διατηρώντας την ιδιότητα του «έξτρα παρθένου ελαιόλαδου».

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι μεγάλες απώλειες εισοδήματος  για τους Έλληνες παραγωγούς και  η συρρίκνωση δικαιωμάτων για  την ονομασία προέλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση  αυτή είχε εγκριθεί πριν από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο από τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου όσο  και από τη αρμόδια Διαχειριστική  Επιτροπή. Η απόφαση των εκπροσώπων των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε δεν  ήταν ομόφωνη, καθώς υπέρ ψήφισαν 195 αντιπρόσωποι, κατά 94 και υπήρχαν 53 αποχές.

«Σε ποιες ενέργειες έχετε  ήδη προβεί μετά τη σκανδαλώδη ακύρωση  της προαναφερθείσας απόφασης; Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να θωρακίσετε το ελληνικό εξαιρετικής ποιότητας  ελαιόλαδο;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το εάν έχει εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία της ονομασίας προέλευσης των εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων και για την προβολή τους σε ξένες αγορές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...