Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αγροτική Αγορά στις 8 Απρ στην Κουλούρα

Η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας προσκαλεί όλους σε μια πειραματική προσπάθεια  προσέγγισης των αγροτών-παραγωγών με τους καταναλωτές, σε μια ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΩΝ στην Κουλούρα Ημαθίας (από Θεσσαλονίκη, πριν την έξοδο Βεροίας, στην έξοδο Κούλουρας της Εγνατίας οδού) την Κυριακή, 8 Απρ 2012, από τις 08.00 έως 12.00.
Από το «κίνημα της Πατάτας» της Κατερίνης Πιερίας, στην «Αγροτική Αγορά» της Κούλουρας Ημαθίας, οι προσπάθειες τείνουν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή, κυρίως δίνοντας στοιχεία διαφάνειας. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εφοδιαστική Αλυσίδα περιλαμβάνει και τα προ του αγρότη-παραγωγού (λιπάσματα, σπόροι, τροφές, καύσιμα. ενέργεια κλπ), ενώ ο καταναλωτής πρέπει να δει και την δυνατότητα σύστασης καταναλωτικών Συνεταιρισμών, όπως ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός «βίοςcoop» στην Θεσσαλονίκη. Επίσης ότι η πολυεπίπεδη οργάνωση της προσέγγισης πρέπει να περιλαμβάνει τόσο
       προσέγγιση μεγάλων αγροτών-παραγωγών με τις μεγάλες αγορές (Δημοπρατήρια, ως πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί), όσο και
       προσέγγιση τοπικών αγροτών-παραγωγών με τους μεμονωμένους τοπικούς καταναλωτές (ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ-παραγωγών-βιοκαλλιεργητών), καθώς και
       προσέγγιση Συνεταιρισμών αγροτών-παραγωγών με Συνεταιρισμούς Καταναλωτών.
Οι οργανωμένοι στην θεσμική Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση «Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας», μέλος της αναγνωρισμένης δια νόμου (3147/2003, άρθρο 20) Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, υποστηρίζουν «Μία νέα μορφή αγοράς αυτοτελούς και ανεξάρτητης από κάθε άλλη μορφή αγοράς, όπου συμμετέχουν αμιγώς παραγωγοί και έκαστος διαθέτει τα πιστοποιημένα ιδίας παραγωγής προϊόντα του, πρωτογενή ή μεταποιημένα», όπως ήδη κατατέθηκε τροπολογία στην Ελληνική Βουλή στις 23-3-2012, στο Νομοσχέδιο «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος- Νέα Εταιρική Μορφή- Σήματα- Μεσίτες …».
Ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος (6978338698), πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, προσκάλεσε αγρότες-παραγωγούς στην 1η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, στην Κούλουρα Ημαθίας (από Ιωάννινα, αμέσως μετά την έξοδο Βεροίας, στην έξοδο Κούλουρας της Εγνατίας οδού) την Κυριακή, 1 Απρ 2012, από τις 08.00 έως 12.00 και ελπίζει ότι τα συμπεράσματα από την προσέλευση των καταναλωτών θα είναι σημαντικά. Κάθε παρουσία θα είναι και μια σημαντική γνώμη στην θεσμική κατοχύρωση των Αγορών Αγροτών-Παραγωγών-Βιοκαλλιεργητών ( 6978338698).


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...