Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τους αγρότες στη Βουλή των Ελλήνων


Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, συντονιστής του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων με τους εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα οι αγρότες εξέθεσαν τα αιτήματά τους και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία  τους για την απαράδεκτη στάση  των μελών της Κυβέρνησης να αρνούνται οποιαδήποτε συνάντηση μαζί τους.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται να συζητήσει τα προβλήματα του αγροτικού χώρου με τους εκπροσώπους του. Θεωρεί τα αιτήματα των αγροτών δίκαια και σοβαρά και η ικανοποίησή τους θα συντελέσει στην ανάπτυξη του χώρου αυτού και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση, προκειμένου η Κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και ειδικότερα στο Κοινοβούλιο κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, την οποία ο ίδιος έχει προκαλέσει.

Έκαναν ντου με τα τρακτέρ στη Χαλκίδα οι αγρότες


Πάνω από πενήντα τρακτέρ, με μαύρες σημαίες έκαναν την εμφάνιση τους στην Χαλκίδα, έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας. 

Γύρω στις δέκα και μισή, συναντήθηκαν οι αγρότες στην Τριάδα και με τα τρακτέρ τους έκαναν πορεία διαμαρτυρίας.

Όταν έφτασαν στην Χαλκίδα συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους στην Βόρεια Εύβοια.

"Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά, όχι μόνο για τον κλάδο μας αλλά για όλους τους Έλληνες που δυστυχώς μας κατάντησαν να πεινάμε" μας είπε ο εκπρόσωπος του Σπύρος Καρατζάς.

Ροδόπη: Η καλλιέργεια του Goji Berry

goji berries (wolfberry)
goji berries (Photo credit: miheco)
Το «Goji Berry και η καλλιέργειά του» είναι το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που διοργανώνεται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 10.00΄ το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών. 

Οι συζητήσεις θα στραφούν γύρω από διάφορες θεματικές όπως η καλλιέργεια του Goji Berry στην Ελλάδα, η σημασία του στη διατροφή, διάφοροι εχθροί και ασθένειες που θα αντιμετωπίσει ο καλλιεργητής, αλλά και τρόποι προώθησης προϊόντων που έχουν ως βάση τους το Goji Berry. Επίσης, θα μελετηθούν μελέτες περιπτώσεων, όπως του Cluster «Ελληνικό Γκότζι».
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...