
Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Και μέσα σε όλα τα προβλήματά, οι παραγωγοί βλέπουν και κάτι θετικό. Να προχωρεί δηλαδή η πιστοποίηση της πατάτας, όπως ανακοινώθηκε προχθές από τον κ. Γεράσιμο Παπαηλία, Δ/ντή της Αναπτυξιακής «Ήπειρος Α.Ε.».Όπως τονίστηκε, σε όλο το Νομό Ιωαννίνων η καλλιέργεια της πατάτας καταλαμβάνει περίπου 6.500 στρέμματα ως καλοκαιρινή καλλιέργεια και κάτι παραπάνω από 2000 ως φθινοπωρινή.Στο Δήμο Εγνατίας γίνεται καλλιέργεια για την παραγωγή της βρώσιμης πατάτας και για την παραγωγή του σπόρου της, ενώ το βασικότερο χαρακτηριστικό που έχει η Χρυσοβίτσα είναι το κλίμα, αφού η υγρασία, οι βροχοπτώσεις, η θερμοκρασία και οι άνεμοι βοηθούν στην καλλιέργεια και την παραγωγή της.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
Τέλος, στο γενικότερο πλαίσιο της εμβάθυνσης στους τρόπους καλλιέργειας της πατάτας και στις νέες μεθόδους που υπάρχουν, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Γενετικά τροποποιημένες πατάτες. Εργαλείο από το μέλλον ή αρρώστια του παρελθόντος;» την Τετάρτη, 9 Ιουνίου και ώρα 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Χρυσοβίτσας.Θα μιλήσει το Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χαράλαμπος Σταμάτης.
proinoslogos