Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Παραμονή των ρητινοσυλλεκτών στα βαρέα

Την παραμονή των ρητινοσυλλεκτών στα βαρέα ένσημα ζήτησε η κυρία Περλεπέ από τον Υπουργό Εργασίας.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συνάντησε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη και του ζήτησε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των ρητινοσυλλεκτών, να παραμείνουν στα βαρέα επαγγέλματα και στα βαρέα ένσημα.

Όπως διαβεβαίωσε ο κύριος Κουτρουμάνης την κυρία Περλεπέ, η οποία μετέχει στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα εξετάσει θετικά το αίτημα, ώστε να παραμείνουν οι σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες εργαζόμενοι ρητινοσυλλέκτες στο καθεστώς των βαρέων ενσήμων, όπως ισχύει σήμερα.

Διανέμουν δημόσια γη σε αγρότες από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία και Πιερία

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διανομής δημόσιας γεωργικής γης έναντι συμβολικού ενοικίου σε νέους αγρότες, ακτήμονες, γεωργούς με μικρό κλήρο αλλά και κτηνοτρόφους. Το πρόγραμμα ξεκινά από τους νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει εφαρμογή σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, η συνολική πολιτική γης (διανομή, καταπατήσεις, ιδιοκτησιακές διαφορές κ.α.) θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο υπουργικό συμβούλιο πιθανόν και την Τετάρτη.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...