Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από τον Βουλευτή Μαγνησίας, Πάρη Μουτσινά και τα μέλη της Γραμματείας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής, Θανάση Θεοχαρόπουλο και Δήμητρα Χαλικιά, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), αποτελούμενη από τους  Πεβερέτο Παναγιώτη (Πρόεδρος), Γίτσα Ελευθέριο, Αρκούδα Γεώργιο (Αντιπρόεδροι), Βαϊόπουλο Γεώργιο και Μπαρλιά Χρήστο και συζήτησε για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την κτηνοτροφία της χώρας.  

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας έθεσε σημαντικά ζητήματα που προβληματίζουν τον κλάδο όπως η οικονομική δυσπραγία του κλάδου και συγκεκριμένα το κόστος των εισροών και ιδίως το κόστος των ζωοτροφών, το θέμα της έλλειψης ρευστότητας και της χρηματοδότησης των κτηνοτρόφων. Επισημάνθηκε από τον ΣΕΚ το θέμα του ΕΛΟΓΑΚ καθώς και αναπτυξιακά θέματα όπως το ζήτημα της γενετικής βελτίωσης και της αξιοποίησης των βοσκοτόπων. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την εξυγίανση του εμπορίου και τη διαφάνεια στον τρόπο διάθεσης των κτηνοτροφικών προϊόντων και ιδίως του ελληνικού κρέατος.

Η Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι η κτηνοτροφία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται ειδικές δράσεις για τις επενδύσεις και τα σχέδια βελτίωσης, για τη μείωση του κόστους της διατροφής και για το γενετικό υλικό. Πρέπει άμεσα να επιδιωχθεί η αξιοποίηση και η διαχείριση βοσκοτόπων ως μοχλός ανάπτυξης της υπαίθρου ιδίως στο πλαίσιο της νέας αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Απαιτείται στροφή προς την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων όπου η χώρα μας είναι ελλειμματική. Απαιτείται συστηματική υποστήριξη και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, τόσο στην συμβατική όσο και στην βιολογική της μορφή, καθώς και προώθηση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Τέλος, υπογραμμίσθηκε η αναγκαιότητα για συνεχή επαφή και αμοιβαία πληροφόρηση για τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κτηνοτροφία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...