Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ανησυχεί ο αγροτικός κόσμος για το μέλλον της «Δωδώνης»!

Κατά της πώλησης μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι και Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία
Εντείνονται και πληθαίνουν οι φωνές κατά της πώλησης της «Δωδώνης», αφού όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι η ιδιωτικοποίησή της είναι προ των πυλών.Δύο ακόμη φωνές διαμαρτυρίας και ανησυχίας προστέθηκαν χθες για το μέλλον της βιομηχανίας. Ανήκουν στο Σύλλογο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, αλλά και στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.Κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου εκφράστηκε η αποδοκιμασία σε κάθε ενέργεια απώλειας του κοινωνικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Δεκόλης, οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι πωλούν το γάλα τους στη «Δωδώνη», τάσσονται υπέρ του να περάσει στα χέρια των παραγωγών.Ακόμη τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους απασχόλησε το ζήτημα με τους βοσκότοπους, τους οποίους, όπως ανέφερε ο κ. Δεκόλης, κάθε καλοκαίρι τους ακριβοπληρώνουν, ενώ δημιουργούνται έριδες μεταξύ τους.

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Σε ψήφισμά του το Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας δηλώνει αλληλέγγυο προς του κτηνοτρόφους.Μεταξύ άλλων απαιτεί από την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει την αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα της «Δωδώνης» πωλώντας της μετοχές της ΑΤΕ, ενώ ζητά άμεσες και σαφείς εγγυήσεις και δεσμεύσεις και όχι αοριστίες και υπεκφυγές. Ακόμη ζητά να στηρίξει η Κυβέρνηση με συγκεκριμένες πολιτικές τη γαλακτοβιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα, που ανταποδοτικά θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Η ΔΩΔΩΝΗ
Σε ανακοίνωσή της η γαλακτοβιομηχανία διευκρινίζει ότι η εταιρία είναι κερδοφόρα, αμφισβητώντας στην ουσία ότι προέρχονται από αυτή τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα.«Η Δωδώνη είναι συνεχώς κερδοφόρος εδώ και πάρα πολλά χρόνια και, συγκεκριμένα, από το 1984 και μέχρι σήμερα. Και αυτό, όταν εξακολουθεί να διατηρεί τον κοινωνικό της χαρακτήρα στηρίζοντας με καλές τιμές, το εισόδημα των κτηνοτρόφων ολόκληρης της Ηπείρου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζοντας σε άλλο σημείο ότι «παρήγε και εξακολουθεί να παράγει τα ξεχωριστής ποιότητας προϊόντα της – χρησιμοποιώντας το αγνό γάλα της Ηπειρώτικης φύσης, μοναδική τεχνογνωσία και σύγχρονη πιστοποιημένη τεχνολογική υποδομή - τα οποία της επέτρεψαν να σημειώσει σημαντικές εμπορικές επιτυχίες…».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...