Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κορύφωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο αποφάσισαν οι αγρότες

Κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή αγώνα, αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που έγινε την Κυριακή στη Λάρισα, με εντυπωσιακή η συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
 

Στην διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που ήδη ξεκίνησαν στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ενώ προβλέπεται κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή αγώνα. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Ιανουαρίου οπότε και θα αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση όπως θα έχει μέχρι τότε διαμορφωθεί.

Η αστική γεωργία αναπτύσσεται και διεκδικεί χώρο στις πόλεις

«Ο κύριος λόγος ήταν να κινητοποιηθώ. Ηθελα κάτι να με κρατά σε εγρήγορση, εργασιοθεραπεία. Αν δεν είχα τον αγρό, θα έβλεπα τηλεόραση».


Του Γιάννη Ελαφρού/ Η Καθημερινή

«Ο κύριος λόγος ήταν να κινητοποιηθώ. Ηθελα κάτι να με κρατά σε εγρήγορση, εργασιοθεραπεία. Αν δεν είχα τον αγρό, θα έβλεπα τηλεόραση». «Πηγαίνω στον αγρό και πίνω το καφεδάκι μου με τους άλλους· μας χάσανε τα καφενεία». «Ο βασικότερος λόγος είναι ο βιοποριστικός, σκοπεύω να επεκταθώ και σε άλλη καλλιέργεια». 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...