Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αποστόλου: Η Ελληνική φέτα χάνει τη δεσπόζουσα θέση της στην παγκόσμια αγορά

"Η Ελληνική φέτα χάνει τη δεσπόζουσα θέση της στην παγκόσμια αγορά" αναφέρει ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας, Υπεύθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΣΥΡΙΖΑ, και επισημαίνει:


"Στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτηση για τη προστασία της ΦΕΤΑΣ αποδέχτηκε ότι στο πλαίσιο των εμπορικών και οικονομικών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τον Καναδά ότι δόθηκε η δυνατότητα στον δεύτερο  για τη χρήση του ονόματος φέτα στα λευκά του τυριά .

Παρέμβαση Αυγενάκη για τον παράνομο συμψηφισμό αγροτικών επιδοτήσεων με «κόκκινα δάνεια»


Στην παράνομη πρακτική του συμψηφισμού των αγροτικών επιδοτήσεων με οφειλές δικαιούχων σε διαμαρτυρημένα δάνεια, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Αθανάσιο Τσαυτάρη και Κωστή Χατζηδάκη.



Όπως ορίζεται στο άρθρο 11 του Κανονισμού (ΕΚ) 1290/2005 περί χρηματοδότησης της κοινής γεωργικής πολιτικής «εκτός αντιθέτων διατάξεων της κοινοτικής νομοθεσίας, τα ποσά που αντιστοιχούν στις χρηματοδοτήσεις βάσει του παρόντος κανονισμού ή στη δημόσια χρηματοδοτική συμμετοχή στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους».

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων έξω από το ΥΜΑ-Θ τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρη Καμπούρη, τρεις ημέρες νωρίτερα, αντιπροσωπεία ΠΕΚ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Προληπτικά μέτρα στα καλαμποχώραφα Θεσσαλονίκης για το Diabrotica

Περιοριστικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του εντόμου Diabrotica virgifera Le Conte και την προστασία της καλλιέργειας του καλαμποκιού στη Θεσσαλονίκη λαμβάνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή της Απόφασης της Επιτροπής 2003/766/ΕΚ, όπως τροποποιήθηκε με τις Αποφάσεις 2006/564/ΕΚ και 2008/644/ΕΚ, και μετά τον εντοπισμό του επιβλαβούς οργανισμού στις εκτάσεις της Π.Κ.Μ. συνεχώς από το 2009 έως και το 2013.

Αλλαγή σελίδας για τον αγροτικό συνεταιρισμό Λαμίας

Πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός είναι από δω και στο εξής η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας.


«Μετά από σχεδόν έναν αιώνα δραστηριότητας, στο εξής θα αναφερόμαστε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας, πρωτοβάθμιο συνεταιριστικό φορέα φυσικών προσώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά χτες στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θανάσης Παπαθανασόπουλος.

Ο Τ. Κουίκ για την εμπλοκή στην πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους


Τεράστια προβλήματα παρουσιάστηκαν με τα χρηματικά ποσά που κατεβλήθησαν κατά την πληρωμή της προκαταβολής του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα λήψης της προκαταβολής της Ενιαίας το αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι λόγω του τελευταίου αποχαρακτηρισμού τεράστιων εκτάσεων βοσκοτόπων τους, οι οποίοι πλέον αποτελούν δασικές εκτάσεις μη βοσκήσιμες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...