Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο Αργολίδος έκαναν κατάληψη της Εφορίας  στο Ναύπλιο, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014.  

2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ισχυρή ελληνική υποψηφιότητα για την ανάδειξη του καλύτερου νέου Ευρωπαίου αγρότη...


Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών διοργανώνεται την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο των εργασιών του θα αναδειχθούν (α) ο καλύτερος ευρωπαίος αγρότης, και ο αγρότης που διακρίνεται για την προώθηση των (β) πιο βιώσιμων και (γ) πιο καινοτόμων πρακτικών.

Τσαυτάρης: Θα μειώσουμε τα πανωτόκια των μη εξυπηρετούμενων αγροτικών δανείων


Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγροτών που βρίσκονται στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) αφορά η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Βήμα FM”.


«Τα πανωτόκια προσπαθούμε να μειώσουμε, να φέρουμε σε λογικά επίπεδα το χρέος. Δεν το χαρίζουμε. Όμως, η παλαιά ΑΤΕ μπορούσε να βάζει υποθήκες χωρίς να πληρώνει το κόστος υποθηκών -επειδή πήγαινε στο υποθηκοφυλακείο ατελώς- και έβαζε σε υποθήκη όλη την περιουσία του αγρότη, και ό,τι είχε στην τράπεζα, ή έπαιρνε ένα πολύ μεγάλο χωράφι. Έτσι, βρέθηκαν πάρα πολλά χωράφια υπερυποθηκευμένα και μπορεί για ένα δάνειο 1.000 ευρώ να έχεις υποθηκευμένο ένα χωράφι 10.000 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός και εξήγησε:

ΦΩΤΟ- Διαμαρτυρία στη ΔΟΥ Κατερίνης


Με διαμαρτυρία στη ΔΟΥ Κατερίνης, στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων του βορειοελλαδικού χώρου, ξεκίνησαν εκατοντάδες αγρότες της Πιερίας σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων, από τη φετινή χρονιά,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...