Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέα αγροτεμάχια σε Ιωάννινα και Φθιώτιδα για μίσθωση

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι στη διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης αναρτήθηκαν σήμερα 21 νέα αγροτεμάχια ( 3 γεωργικής χρήσης και 18 κτηνοτροφικής χρήσης) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων έκτασης 284 στρεμμάτων και 11 νέα αγροτεμάχια (7 γεωργικής χρήσης και 4 κτηνοτροφικής χρήσης) της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έκτασης 55 στρεμμάτων.


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 27/06/2012. Οι αναρτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε Πέμπτη.
Δείτε εδώ τα νέα αγροτεμάχια

Αύριο οι συντάξεις από τον ΟΓΑ

Αύριο θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ η σύνταξη του Ιουνίου σε 795.000 δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι η δαπάνη εκτιμάται στα 353 εκατ. ευρώ.

 

Ο ΟΓΑ με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τον ΕΟΠΥΥ.

Πήραν τον δρόμο τους οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ από τις καταστροφές στην Λοκρίδα

Εστάλησαν οι εκτιμήσεις των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στο Υπουγείο Γεωργίας και στα γραφεία της διεύθυνσης ΠΣΕΑ, όπως διατυπώθηκε σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς.
Έκκληση στους αγρότες της Λοκρίδας και της Εύβοιας που επλήγησαν από το χαλάζι να υποβάλλουν ατομικά τις αιτήσεις τους στον ΕΛΓΑ έκανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Καπελέρης. Το θέμα έφερε στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Στουπής ζητώντας να δοθεί, εάν είναι δυνατόν, κάποια προκαταβολή από τον ΕΛΓΑ στους ζημιωθέντες αγρότες. Δύσκολο να εκπληρωθεί το εν λόγω αίτημα απάντησε ο κος Καπελέρης, λόγω της προεκλογικής περιόδου, που βρίσκεται η χώρα μας. Όσο για τις ζημιές αγγίζουν το 100% από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η περιφέρεια από τις καταγραφές που έγιναν.


Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Ναπολέων Μαραβέγια

 Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποτελούμενη από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και την... Δήμητρα Χαλικιά, μέλη του Συντονιστικού του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, συναντήθηκε με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Ναπολέων Μαραβέγια, στον οποίο παρουσίασε τις θέσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την Αγροτική Ανάπτυξη και τη συμβολή του αγροτικού τομέα στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από τον Μάρτιο του 2012 έχει ήδη καταθέσει τους στόχους διαπραγμάτευσης που πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, τις προτάσεις της επί της νέας ΚΑΠ καθώς και τα κυριότερα αρνητικά σημεία της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πρέπει ριζικά να αναθεωρηθούν.

Ειδικά όσον αφορά το θέμα της σημερινής συνάντησης, δηλαδή τη συμβολή του αγροδιατροφικού τομέα στο «πρασίνισμα» της οικονομίας, η ΔΗΜΑΡ σταθερά υποστηρίζει ότι η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα πρέπει να γίνει με γνώμονα την επίτευξη της περιβαλλοντικής προστασίας και της αειφορίας. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι αειφορικές μορφές γεωργίας: βιολογική γεωργία και ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών. Στην επιπρόσθετη στήριξη οικολογικής μέριμνας πρέπει πέρα από την βιολογική να ενταχθεί και η ολοκληρωμένη διαχείριση. Είναι απαραίτητο να εφαρμοσθούν τεχνικές που στοχεύουν στην προστασία των φυσικών πόρων, όπως η διαφοροποίηση της γεωργικής παραγωγής – αμειψισπορά. Επιπλέον, το επιδιωκόμενο «πρασίνισμα» της οικονομίας, προϋποθέτει την ανάπτυξη, εισαγωγή και εφαρμογή εκείνων των εργαλείων που θα επιτρέπουν την μέτρηση και ενσωμάτωση του περιβαλλοντικού κόστους και την εσωτερίκευση των αρνητικών εξωτερικών οικονομιών.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ έθεσε στον Υπουργό και τα εξής ζητήματα:

1) Ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των καταστροφών που προξενήθηκαν στη Θεσσαλία και να αποζημιωθούν δίκαια και εγκαίρως οι αγρότες,

2) Να δοθεί εύλογη χρονική παράταση στις ΕΑΣ για την μετατροπή τους σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς,

3) Να δοθεί παράταση έξι μηνών για την χωροθέτηση των γεωτρήσεων,

4) Να μην προχωρήσει, ως υπηρεσιακός Υπουργός, σε νέο οργανόγραμμα στον οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...