Σάββατο 22 Μαΐου 2010

«Τις επόμενες ημέρες» η εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους

Εντός των επομένων ημερών θα καταβληθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους η εξισωτική αποζημίωση για το 2008, ανακοίνωσε το Σάββατο από τα Χανιά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Η εξισωτική θα δοθεί, είναι για υπογραφή στο υπουργείο οικονομικών και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» τόνισε ο κ. Καρχιμάκης και διευκρίνισε ότι για την καταβολή της συγκεκριμένης αποζημίωσης θα δοθούν χρήματα και από εθνικούς πόρους, ενώ για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες ώστε τα χρήματα που απαιτούνται να δοθούν μέσα από εθνικούς πόρους.

«Τα κοινοτικά κονδύλια σε σχέση με τις εξισωτικές αποζημιώσεις τελείωσαν. Στο τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης προβλεπόταν 1,066 δισ. ευρώ. Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκινώντας τον προγραμματισμό για το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης προέβλεψε μόνο 400 εκατομμύρια ευρώ και όχι 1 δισ., τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε δυο χρόνια. Αρα και το 2008 που πληρώνουμε εντός των επόμενων ημερών υπάρχει ένα κομμάτι εθνικών πόρων. Από εκεί και πέρα τελειώνει το κοινοτικό πρόγραμμα και εμείς αναζητούμε εθνικούς πόρους για να πληρώσομε και το 2009 και το 2010» είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης από καρπόπτωση της ελιάς το 2009 στο νομό Χανίων, ενώ δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών από τις χιονοπτώσεις το 2008.

Ο κ. Καρχιμάκης έκανε γνωστό πως σύντομα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία θα λυθεί το θέμα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο υγιεινός τρόπος ζωής, καθώς και η αναζήτηση φρέσκων υγιεινών προϊόντων, αποτελούν επιτακτική ανάγκη των καταναλωτών στη σημερινή εποχή.

"Τη φιλοσοφία αυτή πρεσβεύουμε και στόχος μας είναι να προωθήσουμε στους καταναλωτές, τα αγνά προϊόντα ποιότητας που παράγουμε, μέσω της ιστοσελίδας μας" λέει ο αγρότης Χαρ. κοντογιάννης..


Το 
www.kontogiannis.eu αναβαθμίστηκε . Μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας, μπορείτε να ενημερωθείτε για την ποικιλία των προϊόντων μας και να τα αποκτήσετε σε περίπτωση επιθυμίας σας. 


Αγνά αγροτικά προϊόντα ποιότητας σε λογικές τιμές, από το σπίτι, με το πάτημα ενός κουμπιού, κάνοντας στην άκρη το ανεξέλενκτο κέρδος των εμπόρων-μεσαζόντων.

Τώρα και στο Facebook!

Τα Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων μπορείτε να τα βρείτε τώρα και στο Facebook.

Ακολουθήστε to πατώντας εδώ:
http://www.facebook.com/home.php?

ή εδώ:
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Agna-Agrotika-Proionta-Pharsalon-Charalampos-N-Kontogiannes/124618194223175?ref=sgm

ή μέσω του email μας:
xaralamposkontogiannis@gmail.com ή μέσω της σελίδας μας www.kontogiannis.eu πατώντας στο εικονίδιο του facebook.

Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης  Αγρότης-Παραγωγός
  Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων
Άγιος Κων/νος Φαρσάλων 2491091252, 6946225365 www.kontogiannis.eu
xaralamposkontogiannis@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...