Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ημερίδα για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή


Την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013, στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Διαχειριστικές κατευθύνσεις για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή για την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων» στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533] το οποίο υλοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην περιοχή Αντιχάσια Όρη-Μετέωρα-Κόζιακας των Τρικάλων και έχει διάρκεια 5 χρόνια.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων του Νομού Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής για την αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων που επιδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) από τον κ. Ιωάννη Καταβούτα Δ/ντη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθώς και από τον κ. Λάζαρο Γεωργιάδη Διευθυντή Προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για το πρόγραμμα που τρέχει στην περιοχή και τις παροχές προς τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους που συμμετέχουν με σκοπό την ομαλή συμβίωση τους με την άγρια ζωή και την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων μαζί με τους Δήμους Καλαμπάκας και Πύλης.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από κτηνοτρόφους στις 8 πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος, 4 στην Ισπανία, 2 στην Πορτογαλία και 2 στην Ελλάδα (Τρικάλων και Κρήτης) με κοινή συμφωνία και συνέργεια για:

• Την εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβή πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

• Υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.

• Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη της δικαστικής δίωξης των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων.

bit.ly/LifeAgainstPoison

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...