Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παγκρήτια σύσκεψη αγροτών την Κυριακή

Εκπρόσωποι των αγροτών από όλη την Κρήτη συναντώνται την Κυριακή στο Ηράκλειο, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους εν όψει του μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα, κατά πάσα πιθανότητα τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

ΧΑΝΙΑ: Από 2,7 έως 3€ ανά λίτρο η τιμή του λαδιού

Τη διεκδίκηση τιμής πώλησης του ελαιολάδου που να κυμαίνεται από 2.70 έως και 3 ευρώ το λίτρο συνιστά στους παραγωγούς των Χανίων, ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Χανίων, ο οποίος έχει καταγράψει για φέτος μία μεγάλη ζημιά στην παραγωγή.


«Η εκτίμησή μας είναι ότι η ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος δε θα ξεπεράσει  τους 11.000 τόνους για τα Χανιά, ενώ στην Κρήτη και αυτό είναι εκτίμηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου η παραγωγή θα φτάσει τους 32.000 – 35.000 τόνους», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Λευτέρης Ντουντουνάκης.

Χρυσό Αριστείον–Ελαιοτεχνία, τέχνη ελαιολάδου

Στο πλαίσιο της Ελαιοτεχνία Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου η οποία είναι αφιερωμένη στην υγιεινή και σωστή διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανακοινώνεται ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...