Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δωρεάν βιβλία σε 200.000 δικαιούχους του ΟΓΑ

Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου αρχίζει το πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων το ΟΓΑ, που απευθύνεται σε 200.000 άτομα, έναντι 140.000 ατόμων του προηγούμενου έτους.
Στόχος ΤΟΥ προγράμματος είναι η ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Η χορήγηση των δελτίων γίνεται κατά σειρά προσέλευσης των δικαιούχων και μέχρις εξαντλήσεως των δελτίων.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους, τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ (σύζυγοι-παιδιά) που έχουν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ για περίθαλψη καθώς και οι επιζώντες (χήρες - ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ).

Διαδικασία χορήγησης

Οι δικαιούχοι του προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων, μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων - αξίας 20 ευρώ - από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται για τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία - εκδοτικούς οίκους του νομού τους, από τους αναρτημένους στα ΚΕΠ Καταλόγους.

Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον κατάλογο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr

Όπως ανακοινώθηκε:

- Tα Δελτία Αγοράς Βιβλίων και μέχρις εξαντλήσεώς τους θα διανέμονται από όλα τα ΚΕΠ της χώρας

- Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων από οποιοδήποτε ΚΕΠ και όχι κατ’ ανάγκη από αυτό του τόπου διαμονής τους.

- Κατά την προσέλευσή τους οι δικαιούχοι, θα πρέπει να προσκομίζουν το Βιβλιάριο Υγείας , το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή το απόκομμα καταβολής εισφορών προκειμένου να ελέγχεται τόσον η ταυτοπροσωπία, όσο και η θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας για το έτος 2010. Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ.

- Τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων των συζύγων και των τέκνων μπορούν να παραληφθούν από τον έναν εκ των συζύγων εφόσον προσκομισθούν τα Βιβλιάρια Υγείας και τα ΔΑΤ του άλλου συζύγου και των τέκνων ( για όσα υποχρεούνται να έχουν ΔΑΤ)

Διάρκεια προγράμματος

Οι δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων, μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Αγοράς Βιβλίων μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...