Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑΡ: "ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΜΠΛΟΚΑ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ"



Το ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ(ΝΑΡ) που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση των αγροτών με τους υπουργούς αναφέρει:


"Συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προς αγροτικά μπλόκα:

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. ΛΟΓO «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ» ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.

Την ίδια ώρα όμως ικανοποιούνται τα αιτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών-εργολάβων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και τοκογλύφων δανειστών.

Μία είναι  η λύση: ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ. Το κεφάλαιο να χάσει ιδιοκτησία, κέρδη και εξουσία τώρα, για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του λαού. Παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός λοιπόν για να επιβάλλουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας , γιατί η αντιμετώπιση της πείνας, η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού δεν είναι υπόθεση μόνο των αγροτών αλλά της ίδιας της εργατικής τάξης. Κλιμάκωση των αγώνων παντού, με τους αγώνες στα χέρια των αγωνιζόμενων. Όλη η εξουσία στις συνελεύσεις.

Κοινή ανατρεπτική δράση της αριστεράς που θέλει να συγκρουστεί με την κυρίαρχη πολιτική, για ένα πραγματικό, από τα κάτω κοινό μέτωπο φτωχομεσαίων αγροτών, εργαζομένων, νεολαίας και ανέργων, που μπορεί να σταματήσει τη βαρβαρότητα και την καταστροφή. Να ενωθούν όλα τα ρυάκια σε ένα ποτάμι διαμορφώνοντας ένα κέντρο αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων. Ενιαίο μέτωπο των αγροτικών μπλόκων του αγώνα, ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εργατικών κέντρων, πρωτοβάθμιων σωματείων και των συντονισμών τους, και όσων θέλουν να συμβάλλουν , με θέμα τη δημιουργία πραγματικών μπλόκων στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων. Τα μπλόκα του αγώνα να καλέσουν πανελλαδική συνάντηση στην Αθήνα. Να μην σταματήσουμε αν δεν φύγουν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές διαπραγμάτευσης με αυτούς που ρημάζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.

Επιμένουμε: για ανατροπή της συγκυβέρνησης,   διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου,  μόνιμη εργασία , αύξηση των συντάξεων- μείωση των ορίων ηλικίας,  πλήρη ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα όλων(ανεξάρτητα θρησκείας-χρώματος –έθνους), ενιαίος δημόσιος φορέας τροφίμων, θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό έλεγχο και σε συνεχή σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΜΠΛΟΚΑ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ  ΠΑΝΤΟΥ"



Enhanced by Zemanta

Άκαρπη η συνάντηση αγροτών και κυβέρνησης - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους


Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα εξετάσουν την Τετάρτη σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 28 μπλόκα οι αγρότες, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί τους, αφού άκαρπη ήταν η συνάντησή τους με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας «ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αύριο στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας». Όπως είπε ο κ. Μπούτας συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα αλλά «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας».

Ερωτηθείς για την κάρτα πετρελαίου, είπε ότι «για μας δεν λέει τίποτα. Είναι τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που δίνεται και σήμερα. Εμείς θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο». Κληθείς να σχολιάσει τη στάση αγροτών που αποχωρούν από μπλόκα ανέφερε πως «κάποιοι βγήκαν για να φύγουν».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα.

«Ακούσαμε όλα τα αιτήματά τους. Βέβαια τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια. Αρκετά από τα ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά θεσμικό χαρακτήρα βαίνουν προς λύση», είπε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι εξετάζεται η θέσπιση ειδικής κάρτας πετρελαίου το συντομότερο δυνατό. Σε ότι αφορά στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε ότι όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και μετά με διακανονισμό να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...