Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σκάνδαλο με επιστροφές φόρων σε αγρότες σε Ξάνθη και Δράμα

Τελειωμό δεν έχει σε αυτόν τον τόπο η διαφθορά και η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος. Στην Ξάνθη, μετά από καταγγελίες, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διαπίστωσε ότι εκατοντάδες αγρότες εμφανίζονταν κατά τα έτη 2004-2005 να αγοράζουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων (όπως σπόρους, λιπάσματα και άλλα) και στη συνέχεια να πηγαίνουν τα τιμολόγια στην εφορία και να τους επιστρέφεται ο ΦΠΑ, ο οποίος ανέρχονταν σε πολύ υψηλά ποσά. 

Πιο συγκεκριμένα:
Διαπιστώθηκε ότι 174 αγρότες που ελέγχθηκαν εισέπραξαν με πλαστά και εικονικά τιμολόγια 2.673.365 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Η κομπίνα επεκτάθηκε και στο Νευροκόπι, όπου επιστράφηκε με τον ίδιο τρόπο ΦΠΑ ύψους 3.243.014 ευρώ. 

Όπως φαίνεται, όμως, το κόλπο κυκλοφόρησε και στη Δράμα και επέστρεψαν με τον ίδιο τρόπο ΦΠΑ ύψους 12.408.079. 

Ο Επιθεωρητής ρωτάει αν έχουν βεβαιωθεί τα ποσά αυτά στους συγκεκριμένους αγρότες που εμφάνιζαν πλαστά τιμολόγια, αν έχουν αρχίσει να εισπράττονται τα ποσά και τι μέτρα έχουν παρθεί ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα του Δημοσίου. Ωστόσο απάντηση δεν έχει πάρει...
Piazza del popolo.blogspot.com

Μέχρι τα Χριστούγεννα το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς

Η Μιλένα Αποστολάκη στην ΚομοτηνήImage by PIAZZA del POPOLO via FlickrΩς τα Χριστούγεννα θα δοθεί 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς, όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, σε δηλώσεις της από τις Σέρρες όπου βρέθηκε με αφορμή το μνημόσυνο για τα 189 χρόνια από τον θάνατο του Ήρωα Εμμ.Παπά στο Δ.Δ Εμμανουήλ.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης θα καταβληθεί στους παραγωγούς πριν τα Χριστούγεννα, όπως επίσης και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης.

Παράλληλα, η κ. Αποστολάκη ανακοίνωσε ότι ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κλάδου, σύμφωνα με το οποίο θα είναι ξεχωριστή πλέον η καταβολή των ασφαλίστρων της κτηνοτροφικής και ζωικής παραγωγής, από τη φυτική παραγωγή στον ΕΛΓΑ κάτι το οποίο θα συμπεριληφθεί, όπως τόνισε, στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...