Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ένταση ενημερώσεων από τους Νέους Αγρότες Λάρισας

Με «μπαράζ» συναντήσεων-συζητήσεων για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, «απαντούν» οι Νέοι Αγρότες Λάρισας, στην εκωφαντική σιωπή και ενδοσκόπηση των υποστηρικτικών μηχανισμών της πολιτείας, που θα έπρεπε να λειτουργούν και να υπάρχουν για την υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας και των αγροτών.

Κατά την συνάντηση στην Ελασσόνα στις 31/8/2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών Λάρισας σχεδίασε να ανταποκριθεί με τις εξής δράσεις:
Να συνεδριάζει τακτικά σε ανοικτές συναντήσεις την πρώτη Τρίτη και την τρίτη Τρίτη κάθε μήνα, και μάλιστα σε προγραμματισμένα διαφορετική πόλη κάθε φορά, ώστε να μπορούν να έρθουν κοντά όσο το δυνατόν πιο πολλοί Νέοι Αγρότες.
  1. Στις 20 Σεπ 2011 προετοιμάζεται συνάντηση στην Αγιά
  2. Στις 4 Οκτ 2011 σχεδιάζεται συνάντηση στον Τύρναβο
  3. Στις 22 Νοε 2011 η συνάντηση θα γίνει στα Φάρσαλα
  4. Στις 6 Δεκ 2011 θα συναντηθούμε στον Δήμο Τεμπών
  5. Στις 20 Δεκ 2011 οι Νέοι Αγρότες θα «πουν» τα κάλαντα στο ιστορικό Κιλελέρ
  6. Στις 3 Ιαν 2012, οι Νέοι Αγρότες θα υποδεχθούν το Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών-2012 στην Λάρισα, μαζί με φίλους, αρχές και φορείς.
  7. Το Α’ 15θήμερο Μαρ 2012 «έπεσε» η ιδέα για «επίσκεψη μελέτης»
Στον φιλόδοξο σχεδιασμό συνεισέφεραν οι Νέοι Αγρότες: Νίκος Παυλονάσιος (Αντιπρόεδρος ΕΝΑ Λάρισας), Γρηγόρης Τζιότζιος (Γραμματέας ΕΝΑ Λάρισας), Δημήτρης Μπαζάνας (Αγ. Ανάργυροι), Απόστολος Σταγιάννης (Γλαύκη), Ιωάννης Ζαλαδάνης (Μεσοχώρι), Θανάσης Τζικούλης (Πλατύλαμπος), Θωμάς Χαρμάνης (Γλαύκη) και Τηλέμαχος Γκουλέτσας (Γιαννιωτά) σε σύσκεψη αμέσως μετά την εκδήλωση της 31/8/2011 στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

Στην αίθουσα του Δημαρχείου Ελασσόνας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Λάρσιας κ. Ν. Παυλονάσιος, αφού ευχαρίστησε την οργανωτική ομάδα (Τ. Γκουλέτσα, Γ. Τζιότζιο & Δ. Μπαζάνα) επεσήμανε την σημαντική συμμετοχή φορέων μεταξύ των οποίων επεσήμανε την παρουσία των κκ Γεωργίου Πασχόπουλου (Δήμαρχος), Τηλέμαχου Γκαμπέτα (Αντιδήμαρχος), Δημήτρη Παπαδόπουλου (Αντιδήμαρχος), Θανάση Παίδη (Περιφερειακός Σύμβουλος), Κωνσταντίνου Σκριάπα (Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ & Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας), Γεωργίου Μπάσδρα (Προϊσταμένου κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ), Τάσου Αντωνίου (προέδρου Συλλόγου Κτηνοτρόφων Λιβαδίου και Συνεταιρισμός ΒΟΣΚΟΣ), Νικόλαου Μηνά (Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης), Αθανασίου Μηνά (αμπελουργός-οινοποιός, Σαραντάπορο) καθώς και του Τεχνικού Συνεργάτη της ΠΕΝΑ κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Ιδιαίτερα αξίζει αν αναφερθούν οι προτάσεις του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας για την ενημέρωση και υποστήριξη του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και η ανάγκη να στελεχωθούν επαρκώς οι Καλλικρατικοί Δήμοι για να μπορούν να υποστηρίζουν την Αγροτική Ανάπτυξη, όπως μας είπε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, όπου λειτουργεί Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης για υποστήριξη αγροτών με τις γεωτεχνικούς κα Χρυσούλα Κατσιούλη, κα Μελιτίνη Δάσιου και κα Ευανθία Παληκαρά

10 Νέοι Αγρότες από την ΕΝΑ Λάρισας έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011) μεταφέροντας κάτι από την ηρωική προσπάθεια φιλοξενίας του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που είχε γίνει στα Αμπελάκια το 1997.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...