Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Αποστόλου με το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου συναντήθηκε σήμερα 10/01/2013 στο γραφείο του στην Αθήνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής. 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου του παρουσίασαν διεξοδικά την πορεία και το έργο του Συλλόγου. Επίσης οι βιοκαλλιεργητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή αλλά πολύ περισσότερο στην εμπορία των προϊόντων τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία των αγορών βιολογικών προϊόντων. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αγορών βιοκαλλιεργητών, όπου οι ίδιοι οι παραγωγοί και μόνο θα μπορούν να πουλούν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποστηρίζει τις ενέργειές για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα και τους βιοκαλλιεργητές στις προσπάθειες τους για τη διάθεσή των προϊόντων τους στους καταναλωτές, διότι θεωρεί ότι τα βιολογικά προϊόντα, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα πιστοποιημένης ποιότητας, μπορούν να δώσουν τις ευκαιρίες για ανάπτυξη στην Ελληνική περιφέρεια.

Enhanced by Zemanta

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Παραγωγή Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και των Αιθερίων Ελαίων

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος για διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών (πραγματοποίηση τριών κύκλων) και το συνεχιζόμενο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται, σας ενημερώνουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 θα ξεκινήσει νέος κύκλος.

Αυτό το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Κατάρτισης είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, είναι διάρκειας 103 ωρών (από τις οποίες περίπου οι μισές είναι Πρακτικής άσκησης) και έχει κόστος 700 Ε – σε δύο δόσεις των 350 Ε. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική τεχνογνωσία στον τομέα της παραγωγής των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και των Αιθερίων Ελαίων όπως τους: Απασχολούμενους στην Πρωτογενή Παραγωγή Αγροτικών Προϊόντων (Αγρότες – Παραγωγούς), Μεταποιητές Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολόγους Φυτικής Παραγωγής, Γεωπόνους, Τεχνολόγους Τροφίμων, Βιολόγους, Δασολόγους, Χημικούς, Φαρμακοποιούς, Έμπορους ΦΑΦ και ΑΕ, Φυτωριούχους κ.ά.)

Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους να τα παρακολουθήσουν, τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την αίτηση με τα δικαιολογητικά στη γραμματεία της Δομής Δια Βίου Μάθησης - Κτίριο Καραθεοδωρή, Ισόγειο γραφείο 9 (Κα Δόντσιου Ιωάννα Τηλ. 2310995350 fax: 2310991186, diaviou@auth.gr από τις 9 πμ. έως και τις 2 μμ) μέχρι 10 Ιανουαρίου 2013.

http://diaviou.auth.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc-2/

http://diaviou.auth.gr/application_form_fafae/

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και ταχυδρομικώς (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γραφείο Δομής Δια Βίου Μάθησης, Κτίριο Καραθεοδωρή, Ισόγειο, Πανεπιστημιούπολη 54124, Θεσσαλονίκη). Ως ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών λογίζεται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα του ταχυδρομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των ενδιαφερομένων.

Πληροφορίες: κ. Σταύρο Κατσιώτη (stakat@pharm.auth.gr), τηλ. επικοινωνίας: 2310-99.7669, με την κα Χ. Γαβριέλη (gabrieli@pharm.auth.gr), τηλ. επικοινωνίας: 2310-99.7644, 6976452714 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...