Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα ΠΑΣΕΓΕΣ σε επιχειρηματίες για την Έκθεση "Η Ελλάδα των γεύσεων & των παραδόσεων"

Κάλεσμα απευθύνει η ΠΑΣΕΓΕΣ προς τους Επιχειρηματίες για την Έκθεση "Η Ελλάδα των γεύσεων & των παραδόσεων", με σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, κ. Γιώργος Ανέστης.

Ολόκληρη η πρόσκληση

Φίλε επιχειρηματία

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη οικονομική ύφεση των αγορών, η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, κόντρα στις αντιξοότητες και το αρνητικό κλίμα της εποχής, αποφάσισε να κινηθεί αποφασιστικά, στηρίζοντας πράξεις εξωστρέφειας, μέσω της διοργάνωσης μίας σειράς εκθέσεων, υπό τον γενικό τίτλο: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ

Κάνοντας πράξη την στήριξη μας στον αγροτικό τομέα καθώς και στο τουριστικό προϊόν που απορρέει από αυτόν, προγραμματίζουμε την διοργάνωση της πρώτης έκθεσης από την 27 η έως και την 29 η Ιουνίου του 2013 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα.

Θεωρούμε ότι «βγαίνουμε μπροστά», υποστηρίζοντας εμπράκτως τα μέλη μας, με την συμμετοχή μας ως διοργανωτές σε γεγονότα αξιώσεων, «ανάσα» στις σχέσεις των παραγωγών με το ευρύ κοινό της Αττικής.

Κύριοι στόχοι είναι:

(α) Η ανάδειξη των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων

(β) Η προσπάθεια για την τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου και η ανύψωση του ηθικού των καταναλωτών μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

(γ) Η προβολή των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων ως ανταγωνιστικών κάτι το οποίο θα αποτελέσει και το κλειδί των ελληνικών εξαγωγών.

(δ) Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προϊόντα - υπηρεσίες μέσω των εκδηλώσεων των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και των εκδηλώσεων Φορέων και Αρχών που συμμετέχουν και στηρίζουν την Έκθεση.


Σκοπός της έκθεσης Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ είναι η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.


Με βάση τα στατιστικά δεδομένα παρόμοιων γεγονότων αλλά και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς γνωρίζουμε ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τόσο αριθμητικά όσο και ουσιαστικά είναι μεγάλο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, διαπίστωση που μας κάνει να ευελπιστούμε ότι το κοινό θα αγκαλιάσει την έκθεση.


Για τον λόγο αυτό σου προτείνουμε, συμβάλλοντας στην προσπάθεια του κορυφαίου αγροτικού συλλογικού οργάνου, της ΠΑΣΕΓΕΣ, για την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, να συμμετέχεις ως εκθέτης δίνοντας ώθηση στα προϊόντα σου, παρουσιάζοντάς τα σε μία αγορά με τεράστιες δυνατότητες, τονίζοντας την ελληνική τους προέλευση.


Με εκτίμηση

Γιώργος Ανέστης

Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΕΓΕΣ

Σκάλα Λακωνίας: Τυποποίηση, Μάρκετινγκ & Προώθηση Αγρ. Προϊόντων

Την Παρασκευή5 Ιουλ 2013, στις 11.00, η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας οργανώνει εργαστήριο με θέμα «Τυποποίηση, Μάρκετινγκ & Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων», στη Σκάλα Λακωνίας, στα πλαίσια του έργου Farms Up!.

Το έργο Farms UP! χρηματοδοτείται από την Ευρ. Επιτροπή ως δραστηριότητα Δια Βίου Μάθησης υλοποιείται από την ΜΙΛΗΤΟΣ σε συνεργασία με την COPA COJECA, το ΙΔΕΚΕ και την MSCOMM και ο πρώην πρόεδρος της ΕΝΑ Λακωνίας κ. Γ. Αλεξανδράκος (6955316060) έδραξε την ευκαιρία να το φιλοξενήσει στην Λακωνία και στο εργαστήριο να μετέχουν και να ωφεληθούν κυρίως Λάκωνες αγρότες.

Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα προαπαιτεί να υπάρχει προσέγγιση στην Αγροτική Έρευνα και τις Γεωργικές Εφαρμογές, να λειτουργεί η αγροτική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε συνδυασμό με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ΑΓΡΟΤΗ και βέβαια να υπάρχει σύστημα υποστήριξηςτης αγροτικής επιχειρηματικότητας, όπως συμβαίνει με τα τοπικά Επιμελητήρια.

Ο κ. Δημ. Σταματάκος (6971670428), πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας επισημαίνει ότι πέραν από τα προαπαιτούμενα, αν η αγροτική επιχειρηματικότητα δεν οδηγεί σε χειροπιαστά κέρδη, τότε είναι αποτυχία, και επομένως το εργαστήριο «Τυποποίηση, Μάρκετινγκ & Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων» αποκτά κρίσιμη σημασία.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν, με επιτυχία στους στόχους τους, εργαστήρια στην Αλίαρτο Βοιωτίας (17/5/2013), στην Κονταριώτισα Πιερίας (10/6/2013) και στις Σέρρες (12/6/2013) και με το εργαστήριο στην Σκάλα (5/7/2013) ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Συνεδρίου «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου», που οργανώνεται στο Ναύπλιο, 15 Οκτ 2013 (ξεν. Αμαλία). Λίγο πριν τις ελιές, αφού τελείωσαν οι θερινές εργασίες και αφού οι κτηνοτρόφοι έχουν ρυθμίσει τις δουλειές τους. Άλλωστε το Συνέδριο θα μπορούσε να θεωρηθεί «φόρος τιμής» στο κίνημα των Νέων Αγροτών, που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια από την Αργολίδα, ενώ η 15η Οκτ έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας και της συμβολής της στην τοπική ανάπτυξη, αφού θεωρείται ικανότερη στην διαχείριση εξασφαλίζοντας την επιβίωση της οικογένειας με όσα προσφέρει η γη.

Ήδη δημιουργήθηκε η  ιστοσελίδα του έργου και έχουν  επιλεγεί οι 22 μελέτες που η ΜΙΛΗΤΟΣ  εντόπισε στα έργα που έχουν πληρωθεί και έχουν παραληφθεί από την  Ευρ. Επιτροπή και μπορούν να αξιοποιηθούν από όποιον το ξέρει.

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε  από τουριστικές πληροφορίες  από Οργανισμούς για την Τουριστική Προβολή συγκεκριμένων περιοχών και την προσέλκυση τουριστών. Σε μερικές περιοχές γίνεται και οργανωμένη προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών. Συζητώντας με τον κ. Λ. Πολυμενάκο, παλιό πρόεδρο της ΕΝΑ Λακωνίας, διατυπώθηκε το ερώτημα κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να δημιουργηθούν υπηρεσίες σε κάθε Δήμο για την προσέλκυση δεξιοτήτων, ώστε η ύπαιθρος να μην είναι μονοδιάστατη οικονομικά (πχ μόνο πρωτογενής τομέας), αλλά να υπάρχουν και υπηρεσίες ταχυδρομείου, και ξένων γλωσσών, και τηλεεργασίας, και … όσες ακόμα χρειάζονται για να γίνει το επίπεδο ζωής στην ύπαιθρο ομόλογο με το επίπεδο ζωής στην πόλη. Ενώ δεν π[ρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν εργαλεία ανάπτυξης και βελτίωσης του «κοινωνικού κεφαλαίου» ίσως με τοπικά σύμφωνα και με short supply chain (σύντομες-τοπικές δομές τροφοδοσίας σημείων τοπικής κατανάλωσης με τοπικά προϊόντα, που κατεργάζονται τοπικά με τοπικές συνταγές).

Συμμετοχές: κ. Σ. Γεωργακόπουλο, georgakopoulos@militos.gr, 210 6772129.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...