Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τα τρακτέρ απέκλεισαν το Παρίσι

Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους σήμερα νωρίς το πρωί κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ένα από τα φράγματα αυτά, βορείως της πρωτεύουσας.

Ερώτηση 17 βουλευτών της Ν.Δ. για τις εισφορές του ΟΓΑ

Ερώτηση αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ υπέβαλαν 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζουν προτάσεις «για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ με στόχο να μην μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Aνάγκη λήψης μέτρων προστασίας του ελαιολάδου

«Επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας του ελαιολάδου», τονίζει σε ερώτησή του ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας, Υπεύθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΣΥΡΙΖΑ .

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Το ελαιόλαδο είναι το σημαντικότερο αγροτικό προϊόν της χώρας. Η έλλειψη εθνικής πολιτικής και αναγκαίων μέτρων προστασίας του από το κράτος έχει οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση αφού η τιμή του έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα του 1990. Ο σχεδιασμός με τα «αγροτικά καλάθια» των Περιφερειών απέτυχε να οργανώσει την παραγωγή και εμπορία του προϊόντος και να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών με κίνδυνο την εγκατάλειψη της καλλιέργειας και την κατάρρευση του ελαιοκομικού τομέα της χώρας.

Κινητοποιήσεις ΣΗΜΕΡΑ από τους αγρότες της Λάρισας

Διεκδικούν μέτρα για την επιβίωσή τους και κλιμακώνουν με πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 10 Δεκέμβρη


Με αγωνιστικές παρεμβάσεις ΣΗΜΕΡΑ, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και, στη συνέχεια, στα γραφεία του ΕΛΓΑ, οι αγρότες της Λάρισας μπαίνουν στη μάχη των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλία, με πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και σχεδιάζεται να επεκταθούν σ' όλη τη χώρα.

Έβρος: Μάχη ενάντια στην ευλογιά

Η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις προσπάθειες περιορισμού της ζωονόσου της ευλογιάς, ανακοινώθηκε μετά την διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 


Στην σύσκεψη το παρών έδωσαν ο υπουργός, Θόδωρος Καράογλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, και εκπρόσωποι των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου, του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και υπηρεσιακών παραγόντων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...