Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αποζημιώσεις για ζημιές κτηνοτρόφων


Ολοκληρώθηκε από τον ΕΛΓΑ η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα στο ζωικό τους κεφάλαιο το πρώτο τετράμηνο του 2010. Οι πληρωμές ανέρχονται σε 1.091.414 ευρώ και θα πραγματοποιηθούν στις 3 Αυγούστου 2010 μέσω ΑΤΕ.

Πρόκειται για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα καλυπτόμενα ζημιογόνα αίτια οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr στην ενότητα οικονομική ενημέρωση αγροτών

Σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί λόγω της απεργίας


Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί, εργάτες συγκομιδής και εργαζόμενοι στα κονσερβοποιεία στην Πέλλα και την Ημαθία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των φορτηγών ΔΧ, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς η προσπάθεια συμφωνίας με τους απεργούς, για την κατ΄εξαίρεση τροφοδοσία των κονσερβοποιών με μαζούτ και τη μεταφορά των φρούτων από τα χωράφια στις μεταποιητικές μονάδες.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών εργοστασίων της Ημαθίας, «Venus» και «AΛΜΜΕ», που από χθες ξεκίνησαν στα Μάλγαρα επαφές με τους εκπροσώπους των απεργών, έφτασαν μεν κοντά στη συμφωνία, αλλά η πολιτική επιστράτευση «έβαλε τα πράγματα ξανά στην αφετηρία», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της VENUS, Αντώνης Μαρκοβίτης.

Ως αποτέλεσμα, δεκάδες χιλιάδες τόνοι ροδάκινων και το ετήσιο εισόδημα παραγωγών και εργατών χάνονται, ενώ οι τελευταίοι δεν μπορούν να «κολλήσουν» καν τα ένσημά τους

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...