Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αρνητικό το Περιφερειακό Συμβούλιο στην κατάργηση του Σταθμού Πρόψυξης Γάλακτος Καστρίου

Υπέρ της συνέχισης του Σταθμού Συγκέντρωσης και Πρόψυξης Γάλακτος στο Καστρί Φαναρίου Πρέβεζας, ο οποίος εξυπηρετεί περί τους 1.000 κτηνοτρόφους / κτηνοτροφικές μονάδες, τάχθηκε ομόφωνα, με επιμέρους παρατηρήσεις το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τους κτηνοτρόφους της περιοχής η διατήρηση του Σταθμού. «Η προτεινόμενη από τη γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ” παύση της λειτουργίας του Σταθμού Παραλαβής και Πρόψυξης γάλακτος στο Καστρί, και η μεταφορά του σε άλλη υποδεδειγμένη τοποθεσία, σε μεγάλη απόσταση (περίπου μία ώρα δρόμου) δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ιδιαιτέρως δε στους κτηνοτρόφους περιορισμένης παραγωγής γάλακτος», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας ότι: «Δεν διαφαίνεται σαφής λόγος για την ανατροπή μιας διαδικασίας εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων και περισυλλογής του γάλακτος, η οποία επί σειρά ετών εξυπηρετούσε αμοιβαία κτηνοτρόφους και την γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ”. Υποστηρίζουμε ένθερμα το αίτημα του Αγροκτηνοκτηνοτροικού Συλλόγου Φαναρίου και των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Πρέβεζας και ζητούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση κλιμακίου της Ε.Α.Σ με τους ελαιοπαραγωγούς της Αγιάς

Τη Δευτέρα 31-01-2011, κλιμάκιο της Ε.Α.Σ. Πρέβεζας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της Οργάνωσης κ. Μιλτιάδη Κλάπα επισκέφθηκε την Αγιά όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και μέλη του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς, με βασικότερο την παραγωγή και την αγορά ελαιολάδου στην περιοχή και τις δυνατότητες παρέμβασης της Ένωσης σε αυτές. Οι ελαιοπαραγωγοί ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στην παραγωγή με την προσβολή των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες όπως είναι ο δάκος και το γλοιοσπόριο, όσο και στη διάθεση του προϊόντος όπου οι τιμές τη φετινή χρονιά έχουν σημειώσει πρωτοφανή πτώση. Τόνισαν επίσης τη σημασία της εμπορικής παρουσίας της Ένωσης στην περιοχή, η οποία προσδίδει σταθερότητα στην αγορά και δρα ανασταλτικά σε μορφές κερδοσκοπίας από μεσάζοντες και ιδιώτες. Από την πλευρά της Ε.Α.Σ. ο κ. Κλάπας ανέφερε ότι η Ένωση διαθέτει την τεχνογνωσία και τις υποδομές ώστε να μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές ποιότητας και εξωστρέφειας που θα κάνουν το ελαιόλαδο της περιοχής ανταγωνιστικότερο κι έτσι οι παραγωγοί να πετύχουν μεγαλύτερο όφελος στις τιμές, αρκεί ο ρόλος της Οργάνωσης να μην είναι μόνο ρυθμιστικός αλλά ουσιαστικός. Συζητήθηκαν επίσης η πορεία πληρωμών των επιδοτήσεων αλλά και η Γιορτή Ελαιολάδου που διοργανώνει ο Α.Σ. Αγιάς με την υποστήριξη της Ένωσης κάθε Αύγουστο στην Πάργα, μια προσπάθεια που γνωρίζει σημαντική επιτυχία και αποτελεί άριστη διαφήμιση για το τοπικό ελαιόλαδο.

Πρέβεζα: ΣΤΟΠ από την Δωδώνη στην διάθεση γάλακτος στο Καστρί

Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι του Φαναρίου μετά την απόφαση που τους κοινοποίησε η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη καλώντας τους να σταματήσουν από σήμερα την διάθεση γάλακτος στον σταθμό πρόψυξης του Καστριού

Από το πρωί οι παραγωγοί έχουν αποκλείσει τα φορτηγά- που σύμφωνα με τις υποδείξεις της εταιρίας πρέπει να διαθέσουν το γάλα στους σταθμούς της Σινώπης και της Γκρίκας- προκειμένου να τα οδηγήσουν και πάλι στο Καστρί.

Οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την διατήρηση του σταθμού πρόψυξης και προς αυτήν την κατεύθυνση ζητούν την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του νομού.
http://www.pamepreveza.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...