Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Mέτρα ενίσχυσης της ελληνικής κτηνοτροφίας, ζητά η κ. Περλεπέ

Με μια ακόμα παρέμβασή της υπέρ των Ελλήνων κτηνοτρόφων που ασφυκτιούν από τα οικονομικά κυρίως προβλήματα, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη, συνυπέγραψε σχετική ερώτηση με άλλους συναδέλφους της, που απευθύνεται προς τους Υπουργούς Οικονομικών, και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ερώτηση αναφέρονται εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κτηνοτροφία όπως, η αύξηση του κόστους ζωοτροφών με τις τιμές παραγωγού να παραμένουν στάσιμες ή να μειώνονται, η κρίση ρευστότητας, κυρίως όμως τα κτηνοτροφικά δάνεια που έχουν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια τα οποία οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Τα ερωτήματα προς τους δύο υπουργούς είναι τα εξής:

α) Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Με ποια μέτρα θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα πιστωτικής ασφυξίας στον κτηνοτροφικό κόσμο κι αν σ’ αυτά περιλαμβάνονται:

1. Παράταση εξόφλησης των χορηγηθέντων δανείων με εγγύηση του Δημοσίου για τέσσερα επιπλέον χρόνια πέραν της εξαετίας (σύνολο 10 χρόνια) με 2- 3 χρόνια περίοδο χάριτος;



2. Παράταση μέχρι τις 30-6-2012 της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση και αξιολόγηση προηγούμενων δανείων που έληξαν τον Δεκέμβριο του 2011 προκειμένου να μην υποχρεωθεί το Δημόσιο να πληρώσει ως εγγυητής το ποσό των 200 εκατ. ευρώ και οι κτηνοτρόφοι να μην υποστούν την ταλαιπωρία του συνωστισμού στα Δημόσια Ταμεία για την ρύθμιση των οφειλών τους;



3. Εγγύηση του δημοσίου για την χορήγηση νέων δανείων με επιδότηση επιτοκίου και εγγύηση του Δημοσίου;



β) Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:



Υπάρχει σχεδιασμός και σε ποιο στάδιο ετοιμότητας βρίσκονται συγκεκριμένα μέτρα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας με ενίσχυση της παραγωγής, της μεταποίησης, της τυποποίησης και εμπορίας των κτηνοτροφικών προϊόντων;

ΠΟΙΟΙ Δήμοι μετέχουν στο «Κίνημα της Πατάτας»

Σαν ένα «τσουνάμι» έχει ξεχυθεί σε ολόκληρη τη χώρα το «Κίνημα της πατάτας», το κίνημα κατά των μεσαζόντων.
Ήδη 39 από τους 325 Καλλικρατικούς δήμους (ποσοστό 12% ή σχεδον ένας στους οκτώ) λαμβάνουν ενεργά μέρος στη διακίνηση προϊόντων πρώτης ανάγκης, όπως οι πατάτες, το ρύζι, τα όσπρια και το λάδι. Μάλιστα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr δήμαρχος, «έχουν "σπάσει" τα τηλέφωνα από τους δημότες που θέλουν τη διανομή και άλλων ειδών. Δεν προλαβαίνουμε να γράψουμε τις παραγγελίες». Σημαντική ώθηση στο Κίνημα έχουν δώσει, εξάλλου, πρώτιστα και κύρια, οι πολίτες· μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλα από αυτούς ξεκίνησαν: από τους πολίτες της Κατερίνης. Πάντως, σε κεντρικό συνδικαλιστικό επίπεδο, σε επίπεδο ΚΕΔΕ, προς το παρόν δε φαίνεται να κινείται τίποτε, με αποτέλεσμα οι δήμοι να κινούνται «ατομικά».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΔΩ

Κύκλωμα με τις ευλογίες Ενώσεων εισέπραττε εκατομμύρια από επιδοτήσεις!

Στα ίχνη κυκλώματος που έβγαζε χρήματα με αγροτικά εικονικά τιμολόγια βρίσκονται οι άνδρες του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.

Η  «επιχείρηση» σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr στήνονταν ως εξής: οι επιτήδειοι σύστηναν εταιρίες εκμεταλλευόμενοι τις επαφές και πιθανές συνεργασίες με Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και συλλόγους και προχωρούσαν σε εικονικές αγοραπωλησίες και τιμολόγια προκειμένου να εισπράξουν επιδοτήσεις.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΚΟΜΠΙΝΑ: "Βάφτιζαν" Γαλλικές και Κυπριακές τις ελληνικές πατάτες!

Ύστερα από έρευνα του ΣΔΟΕ εντοπίσθηκε στην Κόρινθο μονάδα στην οποία συσκευάζονταν ελληνικές πατάτες με γαλλικά και κυπριακά στοιχεία, καθώς και πλήθος πλαστών φορολογικών στοιχείων, με τα οποία πωλούνται οι ελληνικές πατάτες ως κυπριακές ή γαλλικές.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...