Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προβλήματα στους αμπελώνες Σαντορίνης

Μοιάζει με σενάριο τρόμου το να κοπιάζεις ένα χρόνο και σε μια μέρα ή μια νύχτα οι κόποι σου να πηγαίνουν χαμένοι, παρακολουθώντας τα φυσικά φαινόμενα χωρίς να μπορείς ν’ αντιδράσεις.
 
Δυο από τους σημαντικότερους αμπελώνες της χώρας, της Σαντορίνης και της Νεμέας επλήγησαν από τη μανία στοιχείων της φύσης, τα ποία επέφεραν σημαντική ζημιά (πάνω από 50%) και ίσως όχι μόνο για τη φετινή συγκομιδή.
Η ΚΕΟΣΟΕ παρακολουθεί από κοντά τις δυο αυτές ζώνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της είναι υπό εκτίμηση ανάλογες ζημιές στον αμπελώνα της Πάρου.

Ειδικότερα ανά περιοχή μετά από επικοινωνία της ΚΕΟΣΟΕ τα αίτια και οι εκτιμήσεις καταγράφονται ως εξής:
Σαντορίνη Μεταξύ της 10ης πρωινής μέχρι της 12ης βραδινής ώρας της 18/4/2012 στο νησί έπνεαν σφοδρότατοι άνεμοι ισχύος 10 beaufort και κατά διαστήματα 11 beaufort σε ολόκληρη την επιφάνειά του.

Εξυπηρέτηση αγροτών στη γραμμή «1540»

Σε λειτουργία έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την τηλεφωνική γραμμή «1540» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγροτών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στην παρούσα φάση, αφορούν στην παροχή ενημέρωσης για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγελίες για προέλευση κρέατος και ενημέρωση για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του site του υπουργείου (www.minagric.gr). Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνομιλήσουν με εκπρόσωπο του υπουργείου για κάθε θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο.

Σύντομα πρόκειται να προστεθούν νέες υπηρεσίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛΓΑ και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), τόσο με αυτοματοποιημένες υπηρεσίες, άμεσης απάντησης, χωρίς μεσολάβηση υπαλλήλου, όσο και με τηλεφωνική εξυπηρέτηση από ειδικευμένους εκπροσώπους του υπουργείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...