Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Διευκρινίσεις του Μάξιμου Χαρακόπουλου για την ελληνική φέτα

Και την διελκυστίνδα Ελλάδας – Καναδά

Διευκρινίσεις για την εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Καναδά για την ονομασία της φέτας, παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλος.


Όπως χαρακτηριστικά διαμήνυσε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να έρθει καναδέζικο τυρί ως φέτα στην ΕΕ, αφού και στις 28 χώρες μέλη της ΕΕ είναι απόλυτα προστατευμένη, όπως και όλα τα άλλα προϊόντα ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης.

Ημίμετρα και ψίχουλα στους κτηνοτρόφους

Τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στις προσπάθειες περιορισμού της ζωονόσου της ευλογιάς, που πλήττει την κτηνοτροφία στη Θράκη, στη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο (ήδη έχουν θανατωθεί 10.000 αιγοπρόβατα), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

«Κατεβαίνουν» στο Σύνταγμα οι αγρότες

Αποφάσισαν δυναμικές αντιδράσεις


Τη διοργάνωση κινητοποιήσεων αποφάσισε η σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ που είχε διευρυμένο χαρακτήρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της επαρχίας.


Στην ανακοίνωση της αγροτικής συνομοσπονδίας, αναφέρεται πως:

Εκδηλώσεις στην Καβάλα για τη γεωθερμία και τα αρωματικά φυτά

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δήμητρα στη Χρυσούπολη Καβάλας θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές εκδηλώσεις για τα αρωματικά φυτά και τη γεωθερμία, με στόχο την αξιοποίηση του κέντρου, ως πρότυπο αγρόκτημα επιδεικτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Οι εν λόγω εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δήμητρα στη οδό Ελ. Βενιζέλου 1 στη Χρυσούπολη Καβάλας, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προοπτικής ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ και του Δήμου Νέστου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...