Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τα σκάνδαλα τίναξαν την μπάνκα στον αέρα

Έντονες αντιδράσεις αλλά και την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι παράνομες προεκλογικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Την ώρα που οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι και κάποιοι χάνουν την δουλειά τους, γιοι, κόρες και λοιποί συγγενείς βουλευτών «βολεύονται» σε θέσεις με παχυλούς μισθούς!

Ενδεικτική είναι η περίπτωση στην «Αγρογή Α.Ε.»: μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, τον Αύγουστο του 2009, μία 3μελής επιτροπή εξέτασε και πέρασε από συνέντευξη 3.500 υποψηφίους. Φυσικά, επιλέχθηκαν οι 270 που αρίστευσαν, οι οποίοι όλως «τυχαίως» ήταν γόνοι πολιτικών!

Η μισθοδοσία του οργανισμού τινάχθηκε στα ύψη. «Η Αγρογή είχε δαπάνες μισθοδοσίας 450.000 ευρώ. Μετά την επέλαση Χατζηγάκη, οι δαπάνες εκτοξεύθηκαν στα 9 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Καχριμάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως στη θητεία Χατζηγάκη στο υπουργείο ανακαινίστηκε γραφείο 25 τετραγωνικών με 150.000 ευρώ! Ούτε με φύλλα χρυσού να το έντυναν δηλαδή...

Κι αν νομίζετε πως τελειώσαμε εδώ απατάσθε: δουλειά δεν είχαν οι αθεόφοβοι στα υπουργεία και, μην τους κατηγορήσουν ότι κάθονται, το έριξαν στις γραμμές 090! Ροζ τηλέφωνα, τηλεπαιχνίδια, τηλεκληρώσεις κι άλλα συναφή «τηλέ» ήταν μεταξύ των 20 εκατομμυρίων που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Όσοι δεν έχετε εξοργισθεί ακόμα με όλη αυτή την δυσωδία, τότε να σας πούμε για την ιστορία μιας «φτωχής πλην τίμιας» διευθύντριας της εταιρείας «Αγρογή» που έπαιρνε 5.000 ευρώ τον μήνα. Αυτά τα... «ψίχουλα» δεν την έφταναν, οπότε υπέγραφε συμβάσεις έργου με... τον εαυτό της, από τις οποίες «τσέπωνε» 75.000 ευρώ!

Παράνομες προσλήψεις προεκλογικά φαίνεται πως έγιναν επίσης στις «Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) Α.Ε.», στην «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» και στον «Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου».

Ήδη, διατάχθηκαν προκαταρκτικές έρευνες για τις τρεις περιπτώσεις και οι εισαγγελείς έχουν εντολή να ερευνήσουν όλα τα στοιχεία και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Εκτός από το όργιο με τις προσλήψεις, όμως, υπάρχει και το όργιο της κακοδιαχείρισης. Για παράδειγμα, ο ΟΣΕ γκρεμίζει γραφεία 1 εκατομμυρίου που έφτιαξε το 2002 στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γλιτώσει το υψηλό ενοίκιο...

Στη βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη"

Ερώτηση στη βουλή,κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου & Ηρώ Διώτη,προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή,με αφορμή τα δημοσιεύματα για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη".Στην ερώτηση τους,οι κυρίες Αμμανατίδου και Διώτη,αναφέρουν τα εξής:"Στη διαδικασία του πλειστηριασμού και της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" προχωρεί η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Διοικητή.Η γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" ως γνωστόν ιδρύθηκε από τους κτηνοτρόφους για να στηρίξει την κτηνοτροφία και την οικονομία της Ηπείρου και πρόκειται για μια υγιή και εύρωστη επιχείρηση.Ως δικαιολογία για την πώληση από την ΑΤΕ προβάλλεται το ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο το ΔΝΤ θα κάνει ελέγχους στην Αγροτική Τράπεζα, και επειδή η τράπεζα έχει δημόσιο χαρακτήρα δεν έχει το δικαίωμα να διαθέτει δικές της επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσει όλες τις βιομηχανίες που έχει στο χαρτοφυλάκιο της, όσον αφορά δε τη "Δωδώνη" θα πρέπει να πουλήσει το 70% των μετοχών που διαθέτει μέχρι σήμερα.Κατόπιν τούτου, οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί είναι ανάστατοι διότι βλέπουν την εταιρεία να χάνει τον συνεταιριστικό της χαρακτήρα και να περιέρχεται σε χέρια ιδιωτών. Από την πλευρά των συνεταιρισμών δεν υπάρχει δυνατότητα να αγοράσουν κάποιο ποσοστό της Δωδώνης, ενώ οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πώληση και ζητούν να μεταβιβαστεί στους φυσικούς της φορείς, δηλώνουν όμως αδυναμία να αγοράσουν κάποιο ποσοστό.Επειδή η γαλακτοβιομηχανία ανήκει στους παραγωγούς και εκεί πρέπει να παραμείνει, άρα απαιτείται πολιτική παρέμβαση για να συνεχίσει να λειτουργεί προς το συμφέρον των παραγωγών, των καταναλωτών και εν γένει προς το συμφέρον της οικονομίας της Ηπείρου,ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:" Πώς σκοπεύουν, στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη γαλακτοβιομηχανία και τους παραγωγούς κτηνοτρόφους, να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και τι προτίθενται να κάνουν ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία "Δωδώνη";

Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΝΔ για την ΑΓΡΟΓΗ

Αθήνα
Συνεχίστηκε και την Τρίτη η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ σχετικά με την υπόθεση των προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Γκιουλέκας διέψευσε οποιαδήποτε ανάμιξη του ονόματός του στο θέμα.

Με αφορμή την υπόθεση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υπενθύμισε ότι η ΝΔ «με φανατισμό πολέμησε και καταψήφισε το νέο νόμο για την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο, με τον οποίο βάλαμε οριστικό τέλος στις φαύλες και ρουσφετολογικές πρακτικές του χθες που παρολίγο να οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεωκοπία».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Γκιουλέκας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε εργάστηκε άτομο στην «ΑΓΡΟΓΗ» με δική του μεσολάβηση. Αντίθετα, όπως εξήγησε, με δική του πρωτοβουλία ακυρώθηκε σύμβαση γεωπόνου στην εταιρεία.

«Λυπάμαι, όμως, για την αναλγησία της κυβέρνησης, η οποία αντί να έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει κατάματα τον ελληνικό λαό, την ώρα που συζητείται το ασφαλιστικό στη Βουλή, επιλέγει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, προσπαθώντας να αποφύγει την γενική κατακραυγή» καταλήγει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους διορισμούς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:

«Αν δεν είχαν αυτές τις διαφορές τα δύο κόμματα, τότε τι διαφορές θα είχαν; Αυτή είναι η απάντησή μας.»

Παρέμβαση εισαγγελέα

Αντικείμενο εισαγγελικών ερευνών έχουν αποτελέσει τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με παράνομες προσλήψεις, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, σε εταιρίες του Δημοσίου, ακόμη και την προεκλογική περίοδο.

Τρεις εισαγγελείς διενεργούν ποινικές έρευνες για περιπτώσεις σωρείας παρατυπιών στις:

Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) Α.Ε., στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

Οι εισαγγελείς που διενεργούν τις προκαταρκτικές έρευνες για τις τρεις περιπτώσεις έχουν εντολή να ερευνήσουν όλα τα στοιχεία ώστε να διακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένα αδικήματα και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...