Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σε 46 δόσεις η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμεων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ

Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 -  Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές που ξεκινούν από τα 500 ευρώ, ενώ η μηνιαία δόση ορίζεται από 20 έως 200 ευρώ

Τις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» των οφειλετών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Ν.4152/2013 για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Οργανισμού.

Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και σε οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους ή υπήχθησαν αλλά έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων.

Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 01-01-2013 και εφεξής.  Σύμφωνα με το νόμο, ο διακανονισμός γίνεται σε 46 δόσεις και δεν μπορεί να επεκτείνεται πέραν της 30-06-2017.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές που ξεκινούν από τα 500 ευρώ, ενώ η μηνιαία δόση ορίζεται από 20 έως 200 ευρώ. Το ελάχιστο ποσό δόσης, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, είναι:

-Για οφειλές από 500 έως 1.380 ευρώ, 20 ευρώ
-Από 1.380 έως 3.000 ευρώ, 50 ευρώ.
-Από 3.000 έως 5.000 ευρώ, 75 ευρώ.
-Από 5.000 έως 7.000 ευρώ, 100 ευρώ.

-Και για οφειλές άνω των 10.000, 200 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η καταβολή της πρώτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός επτά εργασίμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για ρύθμιση. Μέσα στην ίδια προθεσμία θα πρέπει να καταβληθεί και η τρέχουσα εισφορά του εξαμήνου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής, οι οφειλέτες δικαιούνται τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας με διάρκεια ισχύος έξι μηνών.

Η αίτηση για ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου (website) του ΟΓΑ στη διεύθυνση www.oga.gr.

Τα σταφύλια της οργής – Ένταση στην περιφέρεια Κρήτης

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στην περιφέρεια Κρήτης όταν ομάδα αμπελουργών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθεί για την αιφνιδιαστική απόφαση... του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπελιού. Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά αποκλείει ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών της Κρήτης με αποτέλεσμα αμπελουργοί από την περιοχή του Αγίου Μύρωνα να δώσουν σήμερα ραντεβού στην περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα, προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση όταν επιχείρησαν να αδειάσουν τα σταφύλια από τα αγροτικά τους αυτοκίνητα μέσα στο κτίριο της περιφέρειας. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν και οι παραγωγοί αποχώρησαν με τις διαβεβαιώσεις του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη ότι θα παρέμβει για το θέμα στο αρμόδιο υπουργείο. 

prismanews.gr

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα θα καταβληθεί η σύνταξη του Σεπτεμβρίου

Θα καταβληθεί σε 740.000 δικαιούχους - Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 332 εκατ. ευρώ

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΓΑ η σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 740.260 συνταξιούχοι θα δουν στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή
τους λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει, τα χρήματα για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η συνολική δαπάνη για τον οργανισμό ανέρχεται στο ποσό των 332.097.269,90 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...