Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αποστόλου - ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγροτικός χώρος χρειάζεται μια άλλη Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., στην παρέμβαση του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρουσία του Επιτρόπου κ. Dacian Cioloş, αρμόδιου για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, ανέφερε τα εξής: 

«Καλώς ορίζουμε και μεις από τη πλευρά μας τον Επίτροπο Γεωργίας και πιστεύουμε ότι η σημερινή μας συνάντηση θα συμβάλλει στο κοινό ζητούμενο για όλους μας, που δεν είναι άλλο από τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και του αγροτικού κόσμου .

Κε Επίτροπε όπως και σεις γνωρίζετε η αποδέσμευση των  ενισχύσεων της προηγούμενης ΚΑΠ από την παραγωγή και οι εθνικά απαράδεκτες επιμέρους ρυθμίσεις των ΚΟΑ στα κρίσιμα αγροτικά μας προϊόντα οδήγησαν σε ραγδαία συρρίκνωση τον αγροτικό χώρο

Παράλληλα εδώ και 5 χρόνια εξ αιτίας των δεσμεύσεων του μνημονίου, που μας έχετε επιβάλλει εσείς και το ΔΝΤ, το οποίο εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δεσμευτεί ότι θα ακυρώσουμε, έχουμε μπει σε μια πορεία ύφεσης που δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον αγροτικό κόσμο. Η ελληνική ύπαιθρος κ. Επίτροπε καταρρέει από την ανεργία και την υποαπασχόληση.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση  εσείς αποφασίσατε για τη νέα ΚΑΠ ένα μειωμένο προϋπολογισμό, που για τη χώρα μας μεταφράζεται σε μείωση του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου άμεσων ενισχύσεων από -5,3% το 2014 έως -9,1% το 2020 και ταυτόχρονα μας ζητάτε σήμερα να επιστρέψουμε 1,3 δις ευρώ για κακή εφαρμογή της.

Αυτή είναι  η πραγματικότητα όσο κι αν επιχειρεί  ο δικός μας Υπουργός Γεωργίας να την ωραιοποιήσει.

Δεν το θεωρείτε σκόπιμο στα πλαίσια της συνοχής να υπήρχε μια πρόβλεψη, τουλάχιστον για τις χώρες που βιώνουν ύφεση, για ένα καλύτερο φάκελο ενισχύσεων;

Τι θα λέγατε για ένα  ιδιαίτερο πρόγραμμα απασχόλησης της υπαίθρου, όταν μάλιστα τα προηγούμενα μέτρα για τους νέους αγρότες δεν είχαν καμία αποδοτικότητα; Για παράδειγμα δεν θα συμφωνούσατε να ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση της άμεσης εισοδηματικής ενίσχυσης όχι μόνο η αγροτική έκταση αλλά και το αγροτικό δυναμικό ή η γεωργική απασχόληση;

Στη χώρα μας  υπάρχουν πολλοί παραγωγοί με μικρές εκμεταλλεύσεις και οι επιδοτήσεις που παίρνουν είναι αντίστοιχα μικρές. Η εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου (οπωσδήποτε κάτω των 100.000 ευρώ) στην επιδότηση ανά παραγωγό και η κατανομή των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από τους μεγάλους παραγωγούς στους μικρότερους, δε θα ήταν ένα κοινωνικά δίκαιο αίτημα που συνάδει με τις αρχές της Ε.Ε.;

Όντως η νέα  ΚΑΠ αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα  τις περιοχές σημαντικής βιοποικιλότητας και υψηλής φυσικής αξίας αγροτικές περιοχές, όμως ανάλογη αντιμετώπιση έπρεπε να υπάρξει και σε περιοχές ορεινές με φυσικά μειονεκτήματα , γιατί αυτές οι περιοχές είναι λιγότερο ανταγωνιστικές και η γεωργία θα εγκαταλειφθεί αν δεν αντιμετωπιστούν ευνοϊκά, η γη θα ερημοποιηθεί .

Κε Επίτροπε η μείωση του δημόσιου τομέα που μας έχετε επιβάλλει και η αποχή των Τραπεζών από τις επενδύσεις του αγροτικού χώρου θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις για τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Δε θα μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδια βελτίωσης που τους έχουν εγκριθεί, ενώ ταυτόχρονα θα διαμορφώνουν συνθήκες αδυναμίας στην απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων.

Εκεί χρειαζόμαστε ουσιαστική ρύθμιση. Όπως τη χρειαζόμαστε και στο ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών. Έχουμε περισσότερες των ζητούμενων τέτοιες γαίες, αρκεί να τις χαρτογραφήσουμε και να καθορίσουμε τις απαιτούμενες χρήσεις γης. Ο τρόπος που ασκείται η αιγοπροβατοτροφία στη χώρα μας κε Επίτροπε είναι εντελώς διαφορετική από αυτόν των Βόρειων χωρών. Επίσης πρέπει να υπάρξει αποφασιστική στήριξη στη προστασία της ελληνικής φέτας κατά τη σύναψη της διμερούς εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και Καναδά.

Η δική μας αριστερή και ριζοσπαστική πολιτική αγροτικής ανάπτυξης θα έχει ως εργαλείο τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας κι ως όραμα δύο βασικές στοχεύσεις, την επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας και τη δυναμική προώθηση της παραγωγής προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό.»

Εκδήλωση στη Δράμα για τη σαλιγκαροτροφία

Στα πλαίσια της ακόμη καλύτερης ενημέρωσης των εκτροφέων σαλιγκαριών ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, διοργανώνουν σχετική ενημερωτική ημερίδα στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα «Σαλιγκαροτροφία: Φθινοπωρινές εργασίες εγκατάστασης ενός εκτροφείου εκτατικής (ανοικτής) εκτροφής» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Αβραάμ Νικολαΐδης, γεωπόνος ο οποίος είναι ειδικευμένος στην εκτροφή των σαλιγκαριών.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο εκτροφέας σαλιγκαριών Αϊβάτογλου Χρυσοβαλάντης, ο οποίος και θα παρουσιάσει δεδομένα για την μονάδα του και γενικότερα τις εμπειρίες του πάνω στη σαλιγκαροτροφία.

Η επιτυχία μιας μονάδας σαλιγκαριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μεγάλη σημασία έχει ο αρχικός, σωστός σχεδιασμός και το πώς θα στηθεί η μονάδα αρχικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις κατάλληλες πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για άπαντες και όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 25210-58175.

Την προνομιακή υποστήριξη που θα έχουν οι νέοι αγρότες παρουσίασε ο Επίτροπος Γεωργίας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Γεωργία
Στην προνομιακή υποστήριξη που θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, (αφού προβλέπεται πριμ πρώτης εγκατάστασης έως και 70.000 ευρώ αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους πέραν αυτών που αφορούν όλους τους γεωργούς), αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη, ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσιόλος.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε μάλιστα ότι η ΕΕ για πρώτη φορά διαμορφώνει μια ουσιαστική πολιτική για τους νέους αγρότες ώστε να δοθούν κίνητρα για να ασχοληθούν με την γεωργία.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε, ότι οι πιστώσεις που έχουν δοθεί για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι υψηλότερες των 19,7 δισ. ευρώ και υπογράμμισε πως η χώρα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε επίπεδο ποιότητας προϊόντων, που συνεπάγεται σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη τονίζοντας τα προϊόντα ΠΟΠ.

«Απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό εκμετάλλευσης προστιθέμενης αξίας, είναι ότι εδώ και μερικές μέρες καταγράψαμε και το 100ο προϊόν με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης, την πιστοποίηση ΠΟΠ και νομίζω πως σε σχέση με το μέγεθος της χώρας, αυτό αποτελεί μια εκπληκτική επίδοση», τόνισε ο επίτροπος.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το ελαιόλαδο «ΜΕΣΣΑΡΑ».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε το γεγονός ότι η νέα ΚΑΠ δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να προβεί σε επιλογές που λαμβάνουν πλέον υπόψη τις ιδιομορφίες της χώρας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών και δυνατοτήτων αποκτώντας όμως παράλληλα και μεγαλύτερη ευθύνη.

Ο Επίτροπος επεσήμανε επίσης ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αντλήσει ποσό της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και να χρησιμοποιήσει την γεωργία ως μοχλό ανάπτυξης.

Σε αυτή την προσπάθεια της χώρας η βοήθεια της Επιτροπής είναι δεδομένη, τόνισε, με την επιπρόσθετη δυνατότητα, επειδή ακριβώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει περισσότερα οικονομικά προβλήματα από άλλες χώρες, να ανοίξει το Πρόγραμμα με 95% χρηματοδότηση από την ΕΕ και μόλις 5% από την Ελλάδα. 

Στους δρόμους βγαίνουν οι κτηνοτρόφοι

Αποφασίζουν την Πέμπτη στη Λάρισα


Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή τους στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την Πέμπτη στη Λάρισα.

«Η εξισωτική αποζημίωση που πήραν κάποιοι κτηνοτρόφοι είναι σημαντικά μειωμένη, ενώ το ποσό που έλαβαν ορισμένοι ως επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, καταγράφεται συρρικνωμένο ως 35%», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης.

Μεταξύ άλλων, η ΠΕΚ υποστηρίζει ότι οι «κακές» πληρωμές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον αγροτο-κτηνοτροφικό κλάδο, ο κόσμος του οποίου, σύμφωνα με την Ένωση, βρίσκεται σε «απελπιστική κατάσταση».

«ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ» ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Έργου farmsUP , για την προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, διοργανώθηκε  συνέδριο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με τίτλο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!», στο Ναύπλιο την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013. 


Το συνέδριο  αποτελεί την σειρά  εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, αφιερωμένων στην ελληνική αγροτική επιχειρηματικότητα, με στόχο την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μέσω της εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αγροτικού τομέα.


Στο συνέδριο συμμετείχαν  αγρότες από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος . Στο συνέδριο υπήρξαν υποδομές για να το παρακολουθήσουν κι άτομα με ειδικές ανάγκες.






Νέος αποκλεισμός Εφοριών στην Κρήτη την Τετάρτη

Σε νέο αποκλεισμό των εφοριών της Κρήτης προχωρούν οι αγροτικές οργανώσεις την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Ο αποκλεισμός των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Κρήτης γίνεται από τους αγρότες, ως μορφή αντίδρασης στην επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

 Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  πραγματοποίησαν επίσης συμβολικό αποκλεισμό των κτιρίων των Εφοριών σε όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οι κινητοποιήσεις έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα. Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου οι αγροτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν ξανά με σκοπό να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις, έστω και αν οι τωρινές δεν έχουν τη μαζικότητα που προσδοκούσαν.

Οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου αν και παραδέχονται ότι η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

«Η φορολόγηση της αγροτικής γης θα αποτελέσει την ταφόπλακα της παραγωγικής βάσης της χώρας» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης και τονίζει: Δεν θα υποχωρήσουμε, θα φθάσουμε την κατάσταση μέχρι τέρμα. Κι αυτό, επειδή οι αγρότες δεν αντέχουν άλλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Σε λίγο εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούμε να καλλιεργούμε τη γη μας. Καλούμε, είπε ο κ. Τζωρτζάκης, όλους τους ανθρώπους που έχουν έστω και από ένα αγροτεμάχιο, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας».

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση σκοπίμως προχωρά στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, γνωρίζοντας ότι οι παραγωγοί δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν την Εφορία. Κι αυτό, επειδή «έχει βάλει στο μάτι τις επιδοτήσεις και την επιστροφή ΦΠΑ» για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. «Η φορολόγηση και γενικότερα η αύξηση του κόστους παραγωγής θα μας οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις, με τους αγρότες να είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τη γη τους αφού δεν θα μπορούν να την καλλιεργούν. Τη γη που αργότερα θα αναγκαστούν να  πουλήσουν φθηνά σε κάποιους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν, όπως κάποιοι σχεδιάζουν» δηλώνει ο κ. Τζωρτζάκης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΚΎΚΛΟΥ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013


Μετά από την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους (πραγματοποίηση 5 κύκλων) και το συνεχιζόμενο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται, σας ενημερώνουμε ότι στις 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 2013 θα ξεκινήσει νέος κύκλος.

Αυτό το πρόγραμμα Επιμόρφωσης – Κατάρτισης είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, είναι διάρκειας 103 ωρών (από τις οποίες περίπου οι μισές είναι πρακτική άσκηση) και έχει κόστος 700 ευρώ - σε δύο ισόποσες δόσεις των 350 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική τεχνογνωσία στον τομέα των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών και των Αιθερίων Ελαίων όπως: Απασχολούμενους στην Πρωτογενή Παραγωγή Αγροτικών Προϊόντων (Αγρότες – Παραγωγοί), Μεταποιητές Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολόγους Φυτικής Παραγωγής, Γεωπόνους, Τεχνολόγους Τροφίμων, Βιολόγους, Δασολόγους, Χημικούς, Φαρμακοποιούς, Έμπορους ΦΑΦ, Φυτωριούχους κ.ά.

Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους να τα παρακολουθήσουν, τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο www.seminariaaromatikonfiton.gr

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (πληροφορίες κα Γαβριέλη Χρυσή τηλ. 2310 997644 και 6976452714)

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην Ελληνική γλώσσα και εφόσον υπάρχουν τα ακόλουθα: 2. Πιστοποιητικό προϋπηρεσίας, 3. Τίτλοι σπουδών, 4. Πιστοποιητικά τίτλου σπουδών ξένων γλωσσών .

Νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας από Πειραιώς

 Σε μια ακόμη συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, την πρώτη που πραγματοποιείται στην Κρήτη και η οποία αφορά τους τομείς των θερμοκηπιακών κηπευτικών και αμπελοκαλλιέργειας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας.

Με μια νέα σημαντική συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αυτήν τη φορά στον τομέα των κηπευτικών θερμοκηπίου και του επιτραπέζιου σταφυλιού, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Πρόκειται για την ενδέκατη στη σειρά ανάλογη συμφωνία και την πρώτη που πραγματοποιείται στην Κρήτη, σε συνεργασία με την εταιρεία «Λ. Περβολαράκης - Γ. Κουτσομπός Α.Ε.» για την παραγωγή πιπεριάς και αγγουριού θερμοκηπίου, αλλά και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα με την παροχή ρευστότητας προς τους παραγωγούς, ώστε να αποκτήσουν εγκαίρως τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια για την παραγωγή τους και θα ολοκληρωθεί με την αγορά του προϊόντος από την εταιρεία και την έγκαιρη εξόφληση των παραγωγών, διασφαλίζοντας έτσι το εισόδημά τους και καλύπτοντας ολόκληρο το παραγωγικό κύκλωμα.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας, καλύπτει τους παραγωγούς με πρόσθετη (πέραν του ΕΛΓΑ) ασφάλιση για την πιθανή απώλεια παραγωγής, λόγω ασθενειών και φυσικών καταστροφών.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αγροτών, παραγωγοί, συνεταιριστές και άνθρωποι της αγοράς αγροτικών προϊόντων, ενδεικτικό της δυναμικής του προγράμματος, που ήδη έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας.

Και αυτή η συμφωνία, αφορά σε ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές προτάσεις, που πιστοποιούν τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Κρήτη: Συμβολικός αποκλεισμός ΔΟΥ από αγρότες

Σε αποκλεισμό των εφοριών του Ηρακλείου προχώρησαν οι αγρότες του νομού διαμαρτυρόμενοι για το φόρο που πρόκειται να επιβάλει η κυβέρνηση στα αγροτεμάχια.


Στη συμβολική κατάληψη των Α' και την Β' ΔΟΥ του Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα αγρότες της περιοχής, αντιδρώντας στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ζητώντας την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ.

Οι αγρότες ζητούν από την Περιφέρεια, τους δήμους, αλλά και όλους τους φορείς της Κρήτης, να συγκαλέσουν έκτακτα διοικητικά συμβούλια και να πάρουν αποφάσεις οι οποίες να είναι κατηγορηματικά αντίθετες στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Στο κλείσιμο της εισόδου του κτηρίου όπου στεγάζεται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων προχώρησαν το πρωί και αγρότες-μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων η «Ενότητα».  Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν στην είσοδο του κτηρίου πανό, ενώ η κινητοποίηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Μπικάκη, είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Οι φορείς των αγροτών της Κρήτης, διοργανώνουν νέα συνάντηση την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...