Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δύο Γεωπόνοι ζητούνται στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας

Την πλήρωση προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικού αριθµού δύο (2) ατόµων για την κάλυψη εποχικών αναγκών των υπηρεσιών της ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καβάλας.

Θα προσληφθούν δύο Τομεάρχες με ειδικότητα ΠΕ Γεωπόνων (ή ΤΕ Τεχνολόγων Φυτικής Παραγωγής).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι θα απευθύνονται στα γραφεία 465 και 464 της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Καβάλας ή στα τηλέφωνα 2510-831145, 2510-291464, 2510-291465 στην Καβάλα στον 4° όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ,όπου και υπάρχουν έντυπες αιτήσεις.

Πάνω από 20 κοπάδια με μελιταίο πυρετό στη Φθιώτιδα

Περισσότερα από 20 κοπάδια αιγοπροβάτων έχουν προσβληθεί από μελιταίο στη Φθιώτιδα, που έχει δύο κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας Θανάση Ασπρουλάκη, ο μελιταίος πυρετός έχει προσβάλει περισσότερα από 20 κοπάδια αιγοπροβάτων και οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να εκμεταλλευτούν το γάλα και τα προϊόντα του. Την ίδια  στιγμή σε όλη τη Φθιώτιδα υπηρετούν μόνο δύο κτηνίατροι. Όσο για τους εμβολιασμούς, έχουμε να τους δούμε δύο χρόνια, κατήγγειλε ο κ. Ασπρουλάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος απάντησε άμεσα, παραδεχόμενος πως υπάρχει πράγματι έλλειψη κτηνιάτρων και ο ίδιος έχει ζητήσει εξαίρεση από τους περιορισμούς προσλήψεων για τέτοιες απαραίτητες ειδικότητες.

Όμως, όπως πρόσθεσε, το πρόβλημα είναι υπό έλεγχο και η περιφέρεια παρακάμπτει την απαγόρευση προσλήψεων για την αντιμετώπιση του μελιταίου αναθέτοντας σε ιδιώτες το έργο του εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ: lamiafm1.gr

Μόνο γεωπόνοι να πουλάνε γεωργικά φάρμακα

Ζητάνε έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Αποστόλου.


Παράνομη, αντιεπιστημονική και επικίνδυνη χαρακτηρίζουν την απόφαση, που επιτρέπει την εμπορία γεωργικών φαρμάκων σε μη γεωτεχνικούς, έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ευβοιώτης Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι έξι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τον οποίο ζητούν να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση και τα γεωργικά φάρμακα να πωλούνται μόνο από επιστήμονες γεωπόνους.  

Ηλεία: Παραδόθηκε το 65% της βιομηχανικής τομάτας

Το 65% της συνολικής παραγωγής βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία, έχει ήδη παραδοθεί στα εργοστάσια επεξεργασίας, ενώ η συγκομιδή συνεχίζεται  χωρίς προβλήματα και με καλές αποδόσεις. Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιούνται οι πληρωμές προκαταβολής στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας στο νομό μας, για το προιόν που  συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε στα εργοστάσια έως και τον Δεκαπενταύγουστο. 

Ο τοματοπαραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος,σε δηλώσεις του ανέφερε :«Μέχρι και σήμερα από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει έχουμε παραδώσει στα εργοστάσια της Unilever και της Κύκνος περίπου το 65% της παραγωγής μας η συγκομιδή της οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα στην Unilever από τους περίπου 17.500 τόνους που έχουμε συμφωνήσει έχουμε παραδώσει τους 12.000 τόνους ενώ στο εργοστάσιο του Κύκνου από τους 10.000 τόνους που θα παραλάβει έχουμε παραδώσει τους 6.000 τόνους. Φέτος, οι αποδόσεις είναι καλές και μάλιστα λίγο πιο αυξημένες σε σχέση με πέρσι (9 με 9,5 τόνους ανά στρέμμα).

Πηγή: ilialive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...