Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η περιφέρεια Στερεάς στην έκθεση Agro Quality Festival

Στην Αθήνα στα εγκαίνια του περιπτέρου της Στερεάς Ελλάδας ,της έκθεσης Agro Quality Festival στο Γκάζι, παρέστη ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος έκανε την κάτωθι δήλωση :

Βρίσκομαι εδώ να σας μεταφέρω μία νέα εικόνα. Μια άλλη πραγματικότητα. Επιμένω, πραγματικότητα. Γιατί η εικόνα που έχει δημιουργηθεί μας αδικεί.

ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Και το δείχνουμε τόσο σήμερα στην Αθήνα, όσο και αύριο στη Λαμία. Με τις δύο εκθέσεις (45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) ανοίγουμε το καλάθι των προϊόντων και τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας και ολόκληρης της Ελλάδας. Γιατί ο πόλεμος χρειάζεται ανθρώπους εκπαιδευμένους και αποφασισμένους.

Στόχος μας, μ΄αυτή τη συμμετοχή, είναι να προβάλλουμε τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας στον αγροδιατροφικό τομέα και να διαμορφώσουμε ένα «καλάθι ποιοτικών αγροτικών προϊόντων», θεμελιώνοντας μια νέα αντίληψη στην παραγωγή και στην τοπική οικονομία.

Η προσπάθειά μας αυτή, είναι συνέχεια μιας διαδικασίας τόνωσης του επιχειρηματικού τομέα, που επισφραγίστηκε τον προηγούμενο μήνα με την υπογραφή του μνημονίου οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδα και Jiangxi της Κίνας στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της μεταποιητικής βιομηχανίας και του τουρισμού.

Είναι εξίσου γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας και κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, που απαιτεί αναπροσαρμογές και αναθεωρήσεις. Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθεί ώθηση στην τοπική και στην ελληνική οικονομία. Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας και να ανοίξουμε το πεδίο των παραγωγικών, των επενδυτικών και των επιχειρηματικών ευκαιριών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...