Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Απόβαση» στο… Σύνταγμα κάνουν τα Κρητικά Προϊόντα

«Απόβαση» στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν τα Κρητικά προϊόντα το τριήμερο 16,17 και 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύσεις».


Προϊόντα ποιότητας από την ελληνική γη και το μόχθο του έλληνα παραγωγού καταφθάνουν στον πιο κεντρικό χώρο της Αθήνας για να κατακτήσουν ακόμη περισσότερο το απαιτητικό αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο.

«Επιμήκυνση των υποχρεώσεων των οινοποιητικών συνεταιρισμών»

Στην επιμήκυνση των υποχρεώσεων των οινοποιητικών συνεταιρισμών, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε έγγραφό του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη με δεδομένη την αδυναμία καταβολής της πρώτης δόσης της άτοκης δανειοδότησης που έλαβαν οι συνεταιρισμοί, διαβιβάζοντας επιστολή της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων.

Καλαμάτα: Πορίσματα από τον ΕΛΓΑ για ζημιές … ένα χρόνο καθυστερημένα

Περί τον… ένα χρόνο καθυστερημένα έφθασαν στον Δήμο Καλαμάτας οι πίνακες με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για ζημιές που είχαν γίνει σε ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες φέτος τον… Ιανουάριο και τον Μάιο.

Από τον δήμο ανακοινώθηκε, ειδικότερα, ότι  τα πορίσματα αφορούν σε ζημιές α) σε ζωικό κεφάλαιο από άγρια ζώα, στις 9 Ιανουαρίου 2013, στην Καλαμάτα, β) σε καλλιέργειες από ανεμοθύελλα, στις 29 Μαΐου 2013, στην Καλαμάτα και γ) σε καλλιέργειες από βροχόπτωση, στις 27 Ιανουαρίου 2013, στον Αντικάλαμο.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση αγροτών ενάντια στα φορολογικά μέτρα και την ΚΑΠ

Κινητοποίηση ενάντια στα φορολογικά μέτρα και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) πραγματοποίησαν έξω από την εφορία του Λαγκαδά κτηνοτρόφοι και αγρότες που συντάσσονται με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώθηκε η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2013 για 659.012 δικαιούχους

«Η υποβολή αίτησης ενίσχυσης, μετά τις 15 Μαΐου, οδηγεί σε μείωση 1% ανά εργάσιμη ημέρα των ποσών της ενίσχυσης»


Ενημέρωση Τσαυτάρη στον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας και έκτακτων περιστατικών, η υποβολή αίτησης ενίσχυσης, μετά τις 15 Μαΐου, οδηγεί σε μείωση κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση», αναφέρει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στην Βουλή, απαντώντας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Ελευθερίου Αυγενάκη, για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης σε όσους υπέβαλαν αιτήσεις εκπρόθεσμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...