Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Εκτεθειμένοι οι καταναλωτές στα «ελληνοποιημένα» προϊόντα

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης κατέδειξε τη μεγάλη πληγή για τη γεωργία και τους Έλληνες παραγωγούς, που δεν είναι άλλη από τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων.

Οι παράνομες εισαγωγές έχουν αυξηθεί ανεξέλεγκτα, ενώ στο βωμό της χαμηλότερης τιμής θυσιάζεται η ποιότητα και η ασφάλεια, καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις προϊόντων που έχουν ψεκασθεί με φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και 20 χρόνια!

Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση, ενώ οι καταναλωτές δεν έχουν καμία διασφάλιση ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους, από ένα προϊόν που εισήχθη παράνομα και «βαφτίστηκε» ελληνικό.

Απαντώντας στον κ. Αυγενάκη, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου προτίμησε να κάνει μία απλή καταγραφή των μηχανισμών που υποτίθεται ότι λειτουργούν ώστε να αποτραπούν αυτά τα φαινόμενα και συγκεκριμένα το Σ.Δ.Ο.Ε., οι Διευθύνσεις Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι Τελωνειακές αρχές.

Το θέμα κ. Οικονόμου δεν είναι να ονοματίζετε υπηρεσίες, αλλά να βεβαιώνεστε ότι λειτουργούν! Γιατί προφανώς και τίθεται θέμα εύρυθμης λειτουργίας τους, αφού το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων είναι σε έξαρση. Προκύπτουν σαφέστατες πολιτικές ευθύνες και αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς πλήττεται ολόκληρος ο αγροτικός κλάδος και απειλείται η δημόσια υγεία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...