Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρωτογενής τομέας το 2014

 Την ανυπαρξία επαρκούς κινητικότητας σε πανελλήνιο επίπεδο για τα θέματα των Νέων Αγροτών κάλυψε στις 24 Νοε 2013, στην Σπάρτη, η πάντα ενεργός & επίκαιρη Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας, με τον πρόεδρο της κ. Δημήτρη Σταματάκο και τους συνεργάτες της και την υποστήριξη των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.


Εντύπωση προκάλεσε το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών, που αποτυπώθηκε με την πολυπληθή παρουσία τους, όσο και η σχεδόν παντελής απουσία μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία συνήθως μπαίνανε μπροστά-μπροστά, ακόμα και πριν τους εκλεγμένους εκπροσώπους των φορέων της κοινωνίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα

H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων « Η Άνοιξη», η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας – ΕΟΑΣΚ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας – ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νομού Μαγνησίας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αναγκαία η ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για τα κονικλοτροφεία

- Το ζωικό κεφάλαιο είναι εκτεθειμένο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες»


Απάντηση Χαρακόπουλου στον Λευτέρη Αυγενάκη για την εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης των κονικλοτροφικών μονάδων στον ΕΛ.Γ.Α. 

«Υπάρχει αντικείμενο ασφαλιστικής κάλυψης στον ΕΛΓΑ, καθότι η κονικλοτροφία επηρεάζεται από τις μη ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος», αναφέρει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε έγγραφο του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης των κονικλοτροφικών μονάδων στον ΕΛ.Γ.Α.

«Μπλόκο» σε 10.500 συντάξεις του ΟΓΑ – Ταυτοποιούνται οι δικαιούχοι

Την καταβολή 10.500 συντάξεων έχει «μπλοκάρει» η διοίκηση του ΟΓΑ.


Ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξ.Βεργίνης υποστήριξε ότι αν και έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους δικαιούχους των εν λόγω συντάξεων, αυτοί δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να έχει αρχίσει διαδικασία ταυτοποίησης τους.

Σύμφωνα με τον κ.Βεργίνη, ανάμεσα σε αυτούς τους δικαιούχους δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ορισμένοι, οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη και από άλλο φορέα.

Πυκνώνουν οι καταδίκες ενόψει κινητοποιήσεων

Συνεχίζεται η βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης καταδίκασε 5 αγροτοσυνδικαλιστές σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για το αδίκημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, το Γενάρη του 2010, στη γέφυρα του Πολυφύτου.

O Πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Λίγο - πολύ ισχυρίστηκε ότι «οι αγρότες είναι βολεμένοι με τις επιδοτήσεις», ότι «προβαίνουν σε κινητοποιήσεις το χειμώνα επειδή κάθονται», ότι «με τις κινητοποιήσεις τους εκβιάζουν την κοινωνία και κρατούν ομήρους τους πολίτες». Δείχνοντας την πραγματική στόχευση των διώξεων, εξαπέλυσε απειλές, ενόψει νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι «αγροτοδικείο» που στήθηκε στο Ηράκλειο, στις 4 Νοέμβρη, καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 86 από τους 92 αγρότες, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση το 2009, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, στις 23 Οκτώβρη, καταδικάστηκαν 10 αγρότες της Ελασσόνας σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, επειδή συμμετείχαν σε αγροτική κινητοποίηση το 2009. Ανάλογες διώξεις αντιμετωπίζουν δεκάδες αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο της Νίκαιας, για τις κινητοποιήσεις τους τον περσινό χειμώνα.

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες της περιοχής «να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανωθούν, να προετοιμάσουν την απάντησή τους, με βάση τα δικά τους συμφέροντα σε συμμαχία με τους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα». Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, για να καταγγείλει ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης όσων παλεύουν συνεχίζεται και παίρνει μαζικές διαστάσεις. «Καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης και συνεχίζουμε απτόητοι το δίκαιο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

rizospastis.gr
 
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...