Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Πέντε μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο

Στους δρόμους βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα οι αγρότες της Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Ζητούν μείωση τις τιμής του ηλεκτρικού αγροτικού ρεύματος, άμεση μείωση κατά το ήμισυ της τιμής του πετρελαίου για αγροτική χρήση, τροποποίηση των τελευταίων φορολογικών ρυθμίσεων, «πάγωμα» χρεών προς το Δημόσιο και «κούρεμα» των δανείων που έχουν στην Αγροτική τράπεζα.

Υπάρχουν πέντε μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα, στον κόμβο Νεστάνης επί της εθνικής οδού Τρίπολης- Πύργου, όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη για μισή ώρα, λίγο μετά τις 13:30.

Συγκεντρώσεις αγροτών, μικρές σε όγκο, με παραταγμένα τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα στην άκρη των δρόμων, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, υπάρχουν στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, στον κόμβο Μάνεση στην Αργολίδα, στο 23,5-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στον κόμβο Βουρβούρων καθώς και στο 103-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών στο ύψος του Βέλου Κορινθίας.

Στο μεταξύ, το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στη Νεμέα, όπου οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου.

ΒΙΝΤΕΟ: Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Λάρισα


Η επίσκεψη Τσίπρα στην Λάρισα η ομιλία υπό βροχή πάνω στην καρότσα αγροτικού και η καταπληκτική στιχομυθία με τον Μπούτα. Δείτε το βίντεο παρακάτω..

Κίνα: Επιθυμία για ελληνικό λάδι, κρασί και βαμβάκι

Μεγάλο ενδιαφέρον για τρία ελληνικά προϊόντα, ελαιόλαδο, βαμβάκι και κρασιά, έδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας κ. Χούι Λιανγκγού στη συνάντηση... στρογγυλής τράπεζας που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13/2, στη Ρώμη μεταξύ κινέζων αξιωματούχων και των υπουργών Γεωργίας Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.
«Μου έκανε εντύπωση που τόσο ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης όσο και ο υφυπουργός τους αναφέρθηκαν στο ελληνικό ελαιόλαδο και γενικά στο λάδι της Μεσογείου. Αναφέρθηκε ως δεύτερο προϊόν το βαμβάκι μας και ως τρίτο προϊόν τα ελληνικά κρασιά. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη διεύρυνση των εισαγωγών τους από τις μεσογειακές χώρες και την Ελλάδα, καθώς και την επιθυμία τους για την απάλειψη γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων» αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος συμμετείχε στις συζητήσεις.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης οι συμμετέχοντες εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο εκφράζουν την πρόθεση για ενίσχυση της συνεργασίας και των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα. Επίσης τονίζουν την πρόθεση να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μη δασμολογικά εμπόδια στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και να προστατευθούν τα Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη.

Η αγωνία των Κινέζων

«Έξι μεσογειακές χώρες που, λίγο-πολύ, μοιράζονται τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες, τα παραγωγικά συστήματα, καθώς και τα διατροφικά πρότυπα βρέθηκαν μαζί για να ακούσουν το ενδιαφέρον της κινέζικης πλευράς, μιας χώρας που ουσιαστικά εξέφραζε την αγωνία της για τη διατροφική επάρκεια» λέει ο κ. Τσαυτάρης. Και προσθέτει: «Ειπώθηκε τόσο από τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης όσο και από τον υφυπουργό τους ότι η Κίνα είναι μια χώρα που καλείται να θρέψει το 20% του ανθρώπινου πληθυσμού έχοντας στη διάθεσή της μόνο το 9% των καλλιεργήσιμων εδαφών και λιγότερο από το 4% των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Άρα και για τους Κινέζους η επάρκεια αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Από την άλλη μεριά, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Μεσογείου και φυσικά για τα προϊόντα της Ελλάδας».

Στη Ρώμη συζητήθηκε η διεύρυνση των εξαγωγών προς την Κίνα καθώς και ο τρόπος διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, «βλέποντας τους τελευταίους μήνες τη ραγδαία άνοδο που δέχονται οι εξαγωγές των προϊόντων μας στην Κίνα - σας θυμίζω ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί η εξαγωγή ελαιολάδου κατά 24%, καθώς και η εξαγωγή κρασιών».
tovima.gr

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: "Κάτω τα χέρια από τους αγρότες στο μπλόκο , στο Φανάρι"

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για την τρομοκρατία σε βάρος του αγροτικού μπλοκου στο Φανάρι:

"Κάτω τα χέρια απο τη μαχόμενη αγροτιά - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Μετά την προσπάθεια καταγραφής των πινακίδων των τρακτέρ στο μπλόκο του Φαναρίου, η αστυνομία «κάλεσε» αγρότες του μπλόκου να δώσουν καταθέσεις.

Τέτοιου είδους ενέργειες έρχονται σαν συνέχεια των επιστρατεύσεων απεργών και των χτυπημάτων σε βάρος κάθε πολίτη που στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικοί αγώνες, με το χτύπημα των διαδηλώσεων, των κοινωνικών αγώνων και την απαγόρευση των απεργιών.

Ο ακροδεξιός συφερτός της συγκυβέρνησης, μιλά για «δυνάμεις της ανομίας και του χάους που εμποδίζουν τη χώρα να μπει στην ανάπτυξη». Οι μόνες δυνάμεις ανομίας και χάους, σε αυτή τη χώρα, είναι η κυβέρνηση, η τρόικα ΕΕ και ΔΝΤ και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν. Είναι αυτοί που έχουν βυθίσει τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Είναι αυτοί που επιστρατεύουν την καταστολή και τις ολοκληρωτικές μεθόδους, το παρακράτος και τη φασιστική βία για να χτυπήσουν το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΜΠΛΟΚΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-10 π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ"

Επεισόδια και προσαγωγές αγροτών στις Σέρρες


Χρήση χημικών και τέσσερις προσαγωγές αγροτών είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα στο μπλόκο των Κερδυλλίων στις Σέρρες. Μάλιστα, μεταξύ των ατόμων που προσήχθησαν είναι και ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτών Σερρών.

Οπως έγινε γνωστό οι αγρότες, που έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, έκλεισαν το δρόμο από τις 14.50 μέχρι και τις 15.15 κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές. Σύμφωνα, όμως, με τις αστυνομικές αρχές όταν έφτασε η ώρα να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος οι αγρότες αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα και ακολούθησε ένταση με διμοιρία των ΜΑΤ. Αγρότες και αστυνομικοί ήρθαν στα χέρια και έγινε χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις προσαγωγές.

Μικροένταση δημιουργήθηκε και στο μπλόκο του Λευκώνα, όπου ο δρόμος έκλεισε πό τις 2.20 μέχρι τις 2.50 από αγρότες, σπουδαστές ΤΕΙ και αναρχικούς. Στην περίπτωση αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν το δρόμο προς το τελωνείο του Προμαχώνα.

Συνελήφθη 45χρονος για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων

Επικίνδυνα φυτοφάρμακα επιχείρησε να διοχετεύσει παράνομα στην ελληνική αγορά ένας 45χρονος.

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη κατηγορούμενος ότι μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο 87 κιλά και 170 λίτρα τουρκικής προέλευσης φυτοφάρμακα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα από τις ελληνικές αρχές.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ανάλογες πράξεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...